cover_img

5 tipp, hogy gyorsabban teljen a hosszú utazás gyerekekkel

 5 tipp, hogy gyorsabban teljen a hosszú utazás gyerekekkel

5 tipp, hogy gyorsabban teljen a hosszú utazás gyerekekkel

Egy hosszabb autós utazás gyerekekkel, sok szülő számára okoz fejfájást, hiszen már előre fél, hogy vajon hogyan vészeli ezt át az örökmozgó csemetéje. Sokszor még nekünk felnőtteknek is nagyon unalmas lehet egy hosszú, monoton utazás.

Ezzel kapcsolatosan összegyűjtöttünk néhány remek ötletet, hogy miként tehetsz érdekessé, ill. kényelmessé gyermeked számára egy ilyen utat.

 

Pici gyerekeknél egyszerű megoldás az alvás

 

Ha még legalább egyszer alszik a csemete napközben, és nem időpontra mentek, időzítsétek autózásotokat a gyerekek napközbeni alvási idejére. Az autó a legtöbb gyereket hamar elringatja, mire felébrednek, szinte meg is érkeztetek.

Ha az időzítés nem megoldható, lentebb még találsz más ötletet is, ami egészen pici gyerkőcöknél is jól működik.

 

Kedvenc kisjátékot, kényelmes párnát vigyetek magatokkal

 

Kedvenc plüsst, kisautót adj a gyerekek kezébe, szívesen utaznak velük. Tegyél a csemetéknek nyakpárnát a kényelmesebb utazás végett és legyen nálatok elegendő innivaló is.

 

Megállás többször is egy kis nyújtózás erejéig

 

Álljatok meg többször is, még ha csak negyed-fél órára is. Ennek megfelelően induljatok el jóval előbb, ha lehetséges. Ha érdekeset láttok útközben (pl. legelő juhokat), és meg tudtok állni biztonságosan, álljatok meg, mutasátok meg a gyerekeknek az állatokat, beszéljetek nekik róluk, hogy mit esznek, hol alszanak, stb.

 

Szinte csak pár perces megállást vesz igénybe, a gyerekeknek viszont hatalmas élményt jelent, kizökkenti őket a monotonitásból.

 

Ha elég nagy a csomagtartó, vigyetek magatokkal kis járgányt (műanyag motor, roller stb.), amivel akár egy rövid pihenés alatt meg tud tenni a gyerkőc néhány kört egy parkban. Hisz tudjuk, nekik az a legjobb kikapcsolódás, ha a sok ülés után minél többet mozoghatnak.

 

A gyerekek szeretik, ha egyszerűbb feladatokat kapnak

 

Találj ki feladatokat a gyerekeknek. Ha már tud számolni, akkor pl. számolja meg, hány fehér autót lát elhaladni. A tesó pedig számolja a piros autókat és így tovább. Ilyen játékba az angolt is beleszőheted, pl. angolul mondja, hogy milyen színű autót lát elhaladni.

 

Vannak nagyon jó szójátékok, amit akár angolul is lehet játszani. A szó utolsó betűjével képezzünk egy újabb szót. Vagy barkochbázzatok. Nagyon jó szórakozás és csak úgy repül vele az idő.

 

Zene és éneklés 

 

Legyen nálad dalos CD, amelyet útközben lehet hallgatni. A kicsiket megnyugtatja, a picivel nagyobbak pedig már éneklik is a dalokat. Kids Club tagoknak pl. ott vannak az angol dalos CD-k a nagyon szuper, eredeti angol dalokkal.

 

Ha véletlenül nem lenne nálatok dalos CD, vagy úgy tartja kedvetek, énekeljetek együtt. A gyerekek nagyon szeretnek énekelni. Ha nem érzed annyira tökéletesnek a hangodat, akkor is énekelj, a gyerekeket nem érdekli, hogy mennyire tisztán énekelsz, vagy sem.

 

Ráadásul az éneklésnek, ill. zenehallgatásnak komoly élettani hatásai is vannak. Pl. erősíti a boldogságérzetet és éneklés közben megszűnik a félelemérzetünk is.

 

Ismeritek a „Wheels on the bus” dalt? Költsd át Wheels on the car-ra. Máris egy témához illő nagyon népszerű dalocska, ami a gyerekek egyik nagy kedvence.

 

Videojátékkal is szeretne játszani a gyerkőc útközben?

 

Ha egy kicsit videojátékozni is szeretne gyermeked az út során, akkor adj neki olyan játékot, amelyből tanulni is tud. Ilyen pl. az EnglishZone játéktárunk. Ugye tudjátok kedves Kids Clubosok, hogy a felület okos telefonokon is elérhető! A játéktárat ingyen kipróbálhatják azok a gyerekek is, akik még nem Kids Club tagok.

 

Nagyon szuper játékok találhatók a felületen, ami észrevétlenül fejleszti gyermekünk angol nyelvtudását, mindenképp érdemes kipróbálni. Aki nem tag, a következő weboldalra kattintva beregisztrálhat és 1 hétig ingyen használhatja a játékot: https://www.lcfclubs.com/englishzone/home-edition/freetrial-he.asp

 

Mindenkinek stresszmentes, nyugodt autózást kívánunk!

 

Cikk szerzője: Grafné dr Lábodi Vera

UI.: Gyerekbarát nyaralóhelyet keresel? Olvasd el erről szóló cikkünket itt!

 

 
 
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.