cover_img

5 leggyakoribb tévhit vállalkozás indításával kapcsolatban

5 leggyakoribb tévhit vállalkozás indításával kapcsolatban

Ha esetleg gondolkodtál már vállalkozás indításán, de nem mertél belevágni, akkor bizonyára találkoztál több olyan érvvel, amely a vállalkozás ellen szólt. Általában olyan emberektől hallod, akik nem vállalkozók, vagy ha igen, akkor nem sikeresek a területükön. Akár baráti féltékenység is meghúzódhat a háttérben: mi lesz, ha neked sikerül az, amit ők soha nem mertek bevállalni?

Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy vállalkozni egyszerű vagy könnyű feladat lenne, de nagyon sok olyan tévhit van, amelyet érdemes mélyebben is átgondolni. Összegyűjtöttük a leggyakoribb ötöt, amelyek felesleges gátat szabhatnak az álmaid megvalósításában.  

 

 

5 leggyakoribb tévhit egy vállalkozás indításával kapcsolatban:

 

Vállalkozónak születni kell.

 

Hidd el, senki sem születik vállalkozóként. Lehet, hogy most azt gondolod: „És mi a helyzet azokkal, akik egy családi vállalkozásba születnek bele?” Nos, a helyzet az, hogy ők sem született vállalkozók. Nem bizony! Számukra is döntés kérdése, hogy vajon élnek-e ezzel a lehetőséggel vagy inkább a saját útjukat járják egy másik területen, egy más valaki vállalkozásában vagy akár köztisztviselőként, stb. élik az életüket.

A vállalkozást ugyanúgy meg lehet tanulni, mint bármi mást, ha valaki igazán szeretné! Gondolj csak bele, a legsikeresebb vállalkozók is a nulláról indultak valamikor! Ők is kockáztattak, tévedtek, hoztak meg hibás döntéseket, hiszen ez mind a sikeres vállalkozás része, a tanulás, fejlődés mozgatórugója!

 

A sikeres vállalkozók nem gondolkodtak azon, hogy vállalkozzanak-e vagy sem.

Senki sem lesz egyik napról a másikra vállalkozó.

De nem ám! Nem úgy ébred fel az ember egyik reggel, hogy „úgy döntöttem mától vállalkozó leszek”.

A döntés megszületése előtt, mindenkinél van egy gondolkodási szakasz. Van akinek ez több időt vesz igénybe, míg másnak kevesebbet, de előzmények nélkül, senkinek sem megy!

Persze nem azokra a „kényszer” vállalkozókra gondolok, akiknek a cége úgy dönt, hogy „holnaptól vagy számlát adsz a fizetésedről, vagy el vagy bocsátva”. Ez továbbra is egy alkalmazotti státusz marad, csak könyvelés szempontjából más a helyzet…

Még ha nem is tudatosan, de minden vállalkozónak a döntés meghozatala előtt már egy ideje ott motoszkál, szinte befészkelődik a fejébe egy gondolat, egy álom, hogy jó lenne valami más! Jó lenne kipróbálni magamat egy bizonyos területen, önállóbbnak lenni, megvalósítani egy vágyat, egy szuper ötletet, amihez kizárólag a vállalkozás adhatja a keretet.
 

 

Vállalkozni csak olyan területen szabad, amelyhez ért az ember.

Ha van egy vágyad vagy egy álmod, de nem ez a szakterületed, miért ne valósíthatnád meg vállalkozóként? Utánajársz, megtanulod, felveszel tanácsadókat, specialistákat vagy becsatlakozol egy franchise rendszerbe, ahol megtanítanak, kiképeznek a vállalkozás működtetésére.

A lényeg, hogy legyen meg benned a hit, a lelkesedés egy bizonyos terület iránt.

Ha franchise-ban gondolkodsz, akkor korábbi cikkünk is érdekelhet, amelyben 5 kérdésünk segítségével kiderítheted, hogy érdemes-e egy ilyen rendszerhez csatlakoznod.

 

Vállalkozni csak fiatalon érdemes.

Miért is? Ha szereted a finom és gyors ételeket, akkor biztosan ismered a KFC-t (teljes nevén Kentucky Fried Chicken), amelyből kb. 16.000 található a világban. És azt is tudtad, hogy Harland David Sanders 65 (!) évesen, nyugdíjba vonulás helyett indította el ezt a vállalkozást, amely a világ egyik legnagyobb gyorsétteremláncává növekedett?

És Sanders ezredes, ahogyan a legtöbben ismerik, nem is volt szakács és korábban soha nem dolgozott ezen a területen, viszont nagyon szeretett főzni!

 

Vállalkozni csak főállásban lehet és több millió forintba kerül a beindítás.

 

Nagyon sok olyan lehetőség van, amelyet már akár pár százezer forinttal, munka vagy kisgyermek mellett is be lehet indítani. Ilyen a Kids Club franchise is, amely ráadásul minden területre kiterjedő felkészítést, rengeteg oktatási és reklámanyagot, stb. is magában foglal.

Kisgyermek mellett szeretnél vállalkozni? Összegyűjtöttünk 9 olyan vállalkozói ötletet, amelyet kisgyerek mellett is meg tudsz valósítani.

 

A cikk szerzője: Jamrik Márta

Ha sikerült eloszlatnunk a fenti tévhitekkel kapcsolatos negatív gondolataidat és szívesen indítanál egy LCF Kids Club nyelviskolát, akkor csatlakozz hozzánk!

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.