LCF KIDS CLUB

Budapest XVII.

Elérhetőségek:

Tóthné Csohány Katalin
+36-20/779-6739
csohanykatalin@t-online.hu
facebook.com/KidsClubXVII/

Tóthné Csohány Katalin vagyok, az LCF Kids Club Hungary Budapest, XVII. kerületi  franchise képviselője, a Kids Club XVII. Nyelviskola vezető tanára.

 

Angol-latin szakos tanárként a XVII. kerületben tanítottam hét évig általános iskolában és gimnáziumban. Rákoshegyen élek férjemmel és három gyermekemmel.

 

2008. júniusa óta szervezem és vezetem a Kids Club vidám angol nyelvi klubokat gyermekeknek Rákosmentén.

 

Pedagógusként és anyaként is tapasztaltam, hogy a gyermekek többsége nem szeret nyelvet tanulni, nehéznek, sőt sok esetben reménytelennek érzi, hogy jó jegyet kapjon angolból az iskolában.

 

Ezért kerestem annak a lehetőségét, hogy hogyan segíthetnék nekik és hogyan érhetném el, hogy mosolyogjanak, ha az angolra gondolnak és a nyelvtudásuk is gyarapodjon, élővé váljon.

Így találtam rá a Kids Club módszerére, mely beváltotta a hozzá fűzött reményeket, akár először találkozik egy kis óvodás az angol nyelvvel, akár egy nagyobbacska iskolás már több év óta tartó iskolai tanulás mellett vesz részt a játékos nyelvi órákon.

 

Az első évek kedvező tapasztalatain és az óvodásokkal átélt sikerélményeken felbátorodva elkezdtem kisebb gyermekekkel is foglalkozni és elindultak a Baby Club és Jazz Mataz angol klubok, melyeken a 3 évnél fiatalabb gyermekek vesznek részt szüleikkel vagy nagyszüleikkel együtt.

 

Így vált teljessé az álmom: a piciktől a serdülőkig minden korosztályú gyermeket tudunk fogadni a Kids Club XVII. Nyelviskola angol nyelvi klubjaiba.

 

Ráadásként pedig beindítottuk a Le Club Français  foglalkozásait  2010-ben, ahol a francia nyelvvel és kultúrával ismerkedhetnek  meg játékosan a gyerekek.

 

A nyelviskola csapata is bővült:

 

Mundrucz Adrienn 2014 óta tanít a Kids Club klubvezető tanáraként nagy elhivatottsággal.   

 

Androsits Anna pedig a francia klubok lelkes és odaadó klubvezető tanára.

 

A XVII. kerületben több helyszínen vagyunk jelen, igazodva a gyermekes családok igényeihez, lehetőségeihez.

 

Rákoshegyen, Rákoskerten, Rákoskeresztúron és Rákoscsabán is vannak helyszíneink (óvoda, iskola, fejlesztőház, családi napközi, művelődési ház), így szeretném megkönnyíteni a családoknak, hogy a gyermekeket el tudják vinni a foglalkozásainkra és be tudják illeszteni a nyelvtanulást a mindennapokba.

A nyelviskola vezetőtanáraként és klubvezető tanárként  is elsődleges célom, hogy a gyermekek sikerélményektől boldogan, angol tudásukra büszkén vegyenek részt a foglalkozásokon, hiszen az öröm és a pozitív megerősítés elengedhetetlen feltétele egy idegen nyelv sikeres elsajátításának.

 

Az angol és francia nyelv beszéd centrikus és játékos tanítása mellett nem titkolt szándékom, hogy a gyermekek együtt játszva, egymásra figyelve egy igazi közösség tagjaiként éljék meg a Kids Club foglalkozásokon töltött időt.

 

Ezt szem előtt tartva szervezek rendezvényeket, programokat és nyáron napközis táborokat óvodásoknak, kisiskolásoknak és tizenéveseknek.

 

Rendezvényeink az ünnepekhez kapcsolódó tematikával és hangulattal különleges színfoltjai a tanévnek. Évről évre újdonságokkal és meglepetésekkel várjuk ezekre az alkalmakra a gyerekeket.

 

Nyári táboraink pedig megkoronázzák a tanévet: legyen az egy félnapos ún. mini tábor vagy napközis tábor: táborosaink fantasztikus  kalandokat élhetnek át velünk az 5 táboros nap alatt, miközben – a napi több nyelvi foglalkozás hatására- rengeteget fejlődik a nyelvtudásuk is.

 

Mi sem bizonyítja jobban táboraink sikerét, minthogy évek óta visszatérő táborosaink vannak, akiknek szülei a család nyári programját a Kids Club tábor időpontjához igazítják.

 

Nagy szeretettel hívjuk és várjuk a piciket, ovisokat és iskolásokat klubtagjaink közé!

 

Tanuljunk együtt angolul és franciául játszva és vidáman!

``Nagyon szeretek külön angolra járni,mert rengeteget játszunk és csak angolul beszélünk. Ha valamit nem tudok Kati néni mindig elmagyarázza.
Azt vettem észre ,hogy sokkal bátrabb vagyok az iskolai angolórán és nem félek tőle, hogy butaságot mondok.
Szerintem sokkal többet tudok a legtöbb osztálytársamnál.
A nyári tábort nagyon várom, mert imádok utazni és mindig egy csomó barátot szerzek!!!``

Petrik Luca

5. osztályos , 1. osztályos kora óta jár a Kids Clubba

Kislányom Gini születésétől kezdve tudatosan ismertettük az angol nyelvvel. Mikor közeledett a 3. életévéhez, úgy döntöttünk, hogy keresünk neki egy kicsiknek szóló tanfolyamot. Sok helyet megnéztünk,sok tanítási tervet megismertünk de végül a Kids Club és a képviseletében lévő Tanító Néni nyerte el a tetszésünket. A kislányom izgalommal várta a csütörtöki napokat, amikor végre mehet az angolra. Meglepődve tapasztaltuk, hogy mennyire gyors a fejlődése és sok esetben játék közben, magáról megfeledkezve az angol dalokat énekli, vagy a színek angol és magyar megfelelőjét is elmondja. Nagyon tetszik, hogy fülbemászó gyermekdalok segítik a tanulást és láthatóan nagy gondot fordítanak a tanárok kiválasztására. Nem bántuk meg a döntésünket és annyira megszerettük, hogy nem kérdés, hogy az iskolás éveire is elkíséri a kislányunkat.

Szabó - Donkó Viktória

3 éves kislány édesanyja

Anya:
Kati néni angol óráját szívből ajánlom mindenkinek, aki szeretné, hogy gyermeke stressz nélkül megszeresse az angolt. A gyerekeim évről-évre egyre többet beszélnek, énekelgetnek otthon angolul, teljesen beépült mindennapi életükbe, természetes számukra, hogy más nyelven is megszólalnak az anyanyelvükön kívül. Ha tehetném, én is beiratkoznék 1-1 nyílt óra után. 🙂
Oli:
Kati néni óráit azért szeretem, mert tele van játékkal, és nem kell állandóan írni. Az a legjobb, hogy nincs dolgozat. 🙂

Huszti Eszter

egy ovis és egy iskolás kisfiú anyukája, 4 éve Kids Clubosok és a nagyobbik gyermek, a 2. osztályos Olivér véleménye a Kids Clubról

Kids Clubos gyerkőc vendégeink mindig mosollyal, sietve érkeznek művelődési házunkba, öröm számunkra, hogy megtalálták azt a játékos tanulási formát, mely élményekkel teli, fejlesztő kikapcsolódást jelent számukra.

Rákoskerti Művelődési Ház

Gyertek el egy ingyenes próbaórára! Mi szeretettel várunk benneteket!

Nézd meg, hogy hol van lehetőséged a próbaórára! Kattints a képre!

Az oldal sütiket használ, hogy a legjobb élményt nyújtsa. Az Sütik elfogadása gombra kattintva fogadhatja el.