cover_img

Hasznos tanácsok

Kids Club Tagoknak és Szüleiknek

Hasznos tanácsok

Mostanra már országszerte elindultak Kids Club nyelvi foglalkozásaink, amelyeken a gyermekek örömmel vesznek részt, hisz hétről – hétre remek hangulatban, folyamatosan fejlődnek, új élményekkel gazdagodnak.

 

Mindannyian tudjuk, hogy gyermekeink akkor érzik magukat biztonságban és ezáltal úgy válnak kiegyensúlyozottá, ha felépítünk nekik egy könnyen betartható keret- és szabályrendszert. A Kids Club Nyelviskolákban is vannak keretek, ill. szabályok, amelyek csakis a gyermekek érdekeit szolgálják.

 

Annak érdekében, hogy könnyedén be tudjuk tartani ezeket az apró szabályokat, szeretnénk néhány hasznos tanácsot leírni a nyelvi foglalkozásainkkal kapcsolatosan, amelyek nagyon fontosak ahhoz, hogy nálunk igazán jól érezzék magukat a csemeték és sokat tudjanak fejlődni a Kids Club órákon.

 

Elsőként jöjjön egy jó tanács új klubtagoknak a könnyebb beilleszkedés érdekében:

 

Bármennyire is jó egy új környezet, elsőre kicsit szokatlannak tűnhet gyermekünknek. Mindig úgy induljunk el az angol foglalkozásokra, hogy indulás előtt beszéljünk róla a gyerkőcnek, hogy hová megyünk és milyen jó lesz ott a többiekkel angolul játszani. A tanulás szót mellőzzük, mindenképp a játék részét hangsúlyozzuk!

 

Mikor és hogyan érkezzünk a foglalkozásokra?

 

A foglalkozásokra nem érdemes túl korán érkezni, mert elfáradnak a kezdésig a gyerekek. A legideálisabb 5 perccel kezdés előtt. Legyen idő levetkőzni, cipőt váltani és mosdóba menni (akkor is, ha nem kell, hogy ne a foglalkozás alatt kelljen majd mindenkinek sorban egymás után kimennie…)

 

Könyv, munkafüzet legyen nálunk

 

A könyvet, munkafüzetet (nagyobbaknál a jegyzetfüzetet/füzetet) szinte minden alkalommal használjuk az órákon, így nagyon fontos, hogy elhozza gyermekünk a foglalkozásokra. Ha véletlenül mégis otthon maradt valami miatt, jelezzük ezt óra elején a foglalkozást vezetőnek, biztosan kitalál majd valamit, hogy megoldja a helyzetet. Fontos, hogy a matricagyűjtő füzetről se feledkezzünk meg, hisz minden óra végén kapnak a gyerekek matricát is.

 

A foglalkozásokon megkezdett feladatok színezését a gyerekek sokszor otthon fejezik be. Ez a szülők számára is egy jó lehetőség a közös otthoni gyakorlásra és a tanultak nyomon követésére. Előre viszont kérjük, hogy ne dolgozzatok a tankönyvekben, mert az megzavarja a későbbi foglalkozások menetét.

 

A jó hangulat ellenére fontos a fegyelem

 

Bár a Kids Club órák jó hangulatban telnek, sokszor nagyon viccesek és mindig sokat játszunk és nevetünk, a gyerekek mégsem a szórakozás kedvéért járnak a foglalkozásokra, hanem azért, hogy minél többet megtanuljanak angolul. A tanár (főleg eleinte) többször is ismerteti a szabályokat a foglalkozások elején (ha szükséges, akkor közben is) viszont nem árt, ha otthon is tudatosítjuk gyermekünkben, hogy a jókedv mellett nagyon fontos az is, hogy jól viselkedjen a foglalkozásokon, figyeljen a tanárra.

 

Mit tegyünk, ha gyermekünk azt mondja, nem akar menni a foglalkozásra?

 

Bármennyire is szeretnek járni a gyerekek a Kids Clubba, előfordulhat, hogy egy-egy alkalommal inkább máshoz támad kedvük. Pl. pont az angol foglalkozás előtti órákban betoppan egy rég nem látott nagyszülő, vagy jó barát, hirtelen kisüt a nap és épp játszótérre mennek a többiek, stb. Ilyenkor nekünk, szülőknek kell következetesnek lennünk, hisz azért írattuk be gyermekünket, hogy megtanuljon angolul, ami később a javára válik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mire a foglalkozásra érünk a gyermekkel, újra megjön a kedve az angolozáshoz.

 

Beszéljünk a tanárral az esetlegesen felmerülő problémákról

 

Ha a tanév során bármi gond merülne fel, célszerű erről a tanárnak óra után beszélni vagy felhívni a nyelviskola vezetőjét, mert így tudunk csak igazán segíteni. Célunk, hogy a Kids Club foglalkozásokon mindenki jól érezze magát, miközben szépen fejlődik a gyermekek nyelvtudása is.

 

A türelem, kitartás és egy kis gyakorlás csodákra képes

 

A gyerekünket soha ne a többiekhez hasonlítsuk. Ne azt figyeljük, hogy hol tart a többiekhez képest, hanem azt, hogy ő mennyit fejlődött. Ha esetleg úgy érzi, hogy neki nem megy olyan jól az angolozás, mint a többieknek, nem szabad elkeseredni. Nem vagyunk egyformák, valaki ebben jobb, valaki abban, egy biztos: türelemmel, kitartással és sok-sok dicsérettel szinte mindent el lehet érni és rengeteget lehet fejlődni!

 

Nagyon sokat segíthet, ha a Kids Club foglalkozások mellett otthonunkban is gyakoroljuk kicsit az angolt. Ezért is érdemes feliratkozni az EnglisZone online felületünkre, valamint hallgatni a CD-t, amit a klubcsomag tartalmaz. A lényeg, hogy otthon is játékos körülmények között, kötetlenül angolozzon gyermekünk!

 

Minden kedves Klubtagunknak élményekben gazdag, vidám angolozást kívánunk a következő tanévre!

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.