cover_img

Kikapcsolódás kisgyermekes anyukáknak

Ha kezdesz besavanyodni, talpra fel!

Kikapcsolódás kisgyermekes anyukáknak

Úgy érzed, hogy fáradtabb vagy, mint egy hajnalig tartó buli után voltál megboldogult lánykorodban?

A 15 perces forró fürdőt egy komplett wellness szolgáltatásnak éled meg?

Már az is feldob, ha elintézhetsz egy átlagos, unalmas bevásárlást egyedül?

 

 Ha a fenti kérdésekre a válaszod IGEN, akkor üdv az anyukák klubjában! 

Otthon vagy a pici gyerkőccel és néha már úgy érzed, hogy kezdesz besavanyodni? Ebben az esetben ez a cikk pontosan Neked szól, érdemes elolvasnod!

Biztos eszedbe jutott már többször is, hogy szívesen húznál körömcipőt és csiniruhát, mert szeretnéd ismét nőnek érezni magad úgy, mint régen, amikor még nem voltál anyuka.

Aztán elveted az ötletet, hisz mégis minek? Babakocsi tologatáshoz, játszótérre menetelhez kényelmes szerkó kell!

A gyereknevelés és a sok otthoni teendő mellett meg egyébként sem jut idő a kikapcsolódásra, csini ruhához pedig csini frizura passzol, amire aztán végképp nincs időd.

Ez valóban így is van, viszont ha huzamosabb ideig ebben a csodálatra méltó, de mégis monoton és rendkívül fárasztó helyzetben éled mindennapjaidat, előbb-utóbb átváltasz zombi üzemmódra.

Feszült és kedvtelen leszel, ami senkinek nem tesz jót!

A párod maximum azt gondolja magában: „Ennek már megint mi baja van?

Itthon van, egész nap a gyerekkel lehet, nincsen semmi gondja…” Ismerős? De ne hibáztassuk ezért a párunkat, a férfiak teljesen máshogy működnek és nem is nekik kell eljönni a munkahelyről, otthon maradni a gyerkőccel, ellátni a házimunka egészét vagy jó részét, ezzel lemondva minden másról.

És akkor a hormonváltozásokról még nem is beszéltünk. Így nem tudják átérezni nehéz helyzetünket. Amikor pedig hazajönnek fáradtan a munkából, végképp nem a mi sopánkodásunkra kíváncsiak.

 

Így nincs más megoldás, állj a sarkadra és próbáld meg jól érezni magad a bőrödben!

Mozdulj ki néha gyerekek és egyben lelkiismeret-furdalás nélkül!

Egy kis kikapcsolódásra szükséged van neked is ugyanúgy, mint ahogy mindenki másnak!

Amikor gyerekek nélkül barátnőiddel beülhetsz egy jó kis kávézóba és nyugodtan átbeszélhetitek a csajos dolgokat anélkül, hogy a törpék félbeszakítanának, vagy kedveseddel moziba mehetsz és megnézhettek egy jó filmet.

Vagy akár csak nyugodtan, kettesben sétálni egy parkban vagy egy csendes tó partján, mint az első randik egyikén. Ugye milyen jól hangzik? Már néhány eltöltött óra is csodákra képes!

 

Úgyhogy kapj fel magadra gyorsan valami nőcis ruhát, bízd valakire a lurkót és mozdulj ki!

És aki ezért meg merne szólni? Annak vagy még nincs, vagy soha nem is volt kisgyereke. Esetleg volt, de már megnőttek és rég elfeledte a kisgyermekek nevelésével, gondozásával kapcsolatos nehézségeket.

Attól, hogy néha kimozdulsz, semmivel sem leszel rosszabb Anya!

Sőt!!! Egy jó program után ismét több türelmed lesz a gyerkőchöz és a párodhoz is!

Tehát igenis kérj néha segítséget nagyszülőktől, testvéredtől, vagy akár egy megbízható babysittertől, aki néhány órára vigyáz a csemetére és töltődj fel!

Alkalmanként, 1-1 órára apára is bízhatod a gyermeket már egészen pici baba korától kezdve, hisz így az apa-gyermek kapcsolat is sokkal jobban elmélyülhet, mintha csak évekkel később szervezne a picivel közös programokat.

Egy óra nem sok idő, hamar eltelik, így az apák is könnyen kibírják, Neked viszont elegendő idő arra, hogy kicsit pihenj és kizökkenjél a nagy monotonitásból.

 

Szívesen kimozdulnál gyermekeddel karöltve is?

Ha nem tudod kire bízni a gyerkőcöt, vagy mindenképp szeretnéd magaddal vinni szemed fényét, ügyesen szervezve a kicsivel is kimozdulhatsz úgy, hogy Te is jól érezd magad!

Számos baba-mama program létezik már, ahová el tudtok menni. Találkozhatsz hasonló korú anyukákkal, hasznos tanácsokat is adhattok egymásnak és jól is esik olyanokkal beszélgetni, akik biztos, hogy megértenek.

Hiszen ők is ugyanolyan, vagy hasonló helyzetben vannak, mint jómagad.

Pl. a Kids Club nyelviskolákban szerveződnek baby club és jazz mataz angol nyelvi foglalkozások, amelyeken a szülők is bent vannak a gyerkőcökkel és játékosan angoloznak.

Ha nem tudsz angolul, akkor tökéletes alkalom arra is, hogy megismerkedj a nyelvvel.

Esetleg még kedvet is kapsz majd a nyelvtanuláshoz! Egyébként amellett, hogy jól szórakoztok mindannyian, nagyon hasznos program, mert kisgyermeked pont abban a korban van, amikor úgy szívja magába az idegen nyelvet is, mint a szivacs.

 

Itt a jó idő, menjünk kirándulni a családdal!

Ha már több hónapos a pici, és jól bírja az autózást, nyugodtan szervezzetek meg egy rövidebb családi kirándulást!

A kicsit nagyobb gyerkőcökkel menjünk olyan helyre, ahol jókat lehet sétálni és játszótér is akad útközben, vagy ellátogathatunk egy kalandparkba, esetleg állatkertbe is. Így a család minden tagja kellőképpen kikapcsolódhat és feltöltődhet.

 

Csupán egy kis alvásra vágysz?

Ha már úgy érzed, hogy a fáradtságtól mindjárt összeesel, ne sajnáld az időt egy ebéd utáni sziesztára! Akkor tudsz Te is aludni, amikor épp gyermeked is szundikál.

Ha éjjel nem alszol – és persze nem jókedvedből – muszáj nappal bepótolnod az alvást! Lehet, hogy szalad a lakás, de próbálj meg szemet hunyni felette, bármilyen nehéz is!

Ne aggódj, a rumli megvár!

Egyáltalán nem önzőség, ha magunkra is gondolunk néha, hisz ezzel hosszú távon jót teszünk mindenkivel!

Ha higgadtak és kiegyensúlyozottak vagyunk, gyermekeinkhez és párunkhoz is sokkal kedvesebben tudunk viszonyulni és hidd el, biztos meghálálják ezt Neked!

 

Grafné dr. Lábodi Vera írása

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.