cover_img

Gyerekekkel örök élmény a nyár

Nyílt levél a szülőkhöz

Gyerekekkel örök élmény a nyár

Itt a nyári szabadságok ideje, amikor sok család útra kel, hogy kipihenjék magukat és közösen eltöltött minőségi idővel, szép élményekkel feltöltődve készüljenek fel az őszre és a hosszú, hideg télre.

Lehet az csak egy-egy nap a közeli vízparton, vagy egy hosszabb külföldi nyaralás, a legfontosabb, hogy a család minden tagja számára öröm forrása legyen!

Korábban már írtunk ezzel kapcsolatban hasznos tippeket, most pedig Tóthné Csohány Kati, Budapest XVII-ik kerületi nyelviskola vezetőnk nyílt levelét olvashatjátok. Kati most nem nyelvtanárként, hanem háromgyerekes anyukaként osztja meg veletek tapasztalatait, javaslatait, hogy a nyár minden perce öröm és élmény legyen számotokra!

 

“Használj ki minden percet, amit gyermekeddel tölthetsz, és ha bosszús, vagy fáradt vagy, arra gondolj, a vele töltött idő a legértékesebb. Ezekből a pillanatokból táplálkozik a kapcsolatotok és később az emlékeitek is.”

 

Ranschburg Jenő

 

Gyerekekkel örök élmény a nyár

 

Kedves Édesanyák és Édesapák!

Az elmúlt néhány hétben  szomorúan láttam  fényképes posztokat és olvastam sok cikket, melyeknek ezt a címet adhatnánk: gyerekekkel rémes a nyár. Én viszont egészen máshogy tekintek a gyermekeimmel együtt töltött nyarakra!
Ha a gyermekeitekkel együtt lehettek az mindig nagy ajándék és áldás, legyen az egy hosszú hétvége otthon vagy a közelben, egy pár napos nyaralás belföldön vagy akár 2 hetes külföldi utazás.

Valóban érdemes azt megfontolni, hogy hova mentek és milyen programot terveztek velük az életkorukhoz igazodva, de élvezzétek az együttlétet amíg és amikor csak lehet.

Persze, vannak nehézségek, le kell mondani bizonyos dolgokról egy családi nyaralásnál, de azért nem kell pánikolni és már előre sajnálni magunkat, hogy milyen nehéz lesz. Az pedig főleg nem igaz, hogy kisgyerekekkel rémálom a nyaralás!
Három gyermekem van, akik közül ketten már hivatalosan felnőttek, a legkisebb pedig 15 éves, csodás nyarakat töltöttünk együtt velük!

Mikor még kicsik voltak, velük tudtam lenni egész nyáron főállású anyaként. Mikor pedig el kezdtem dolgozni pedagógusként, a nyári szünet  szabad volt.

Később pedig a  Kids Club tanáraként is tudatosan úgy szerveztem  a nyarat, hogy minél többet lehessek együtt a gyermekeimmel. Most, hogy már nagyok, sőt felnőttek, bizony egyre kevesebbet tudunk együtt lenni nyáron. Más programjaik, más társaságuk van.

A szüleik kívánságát teljesítve minden nyáron együtt töltünk pár napot.  A korábbi nyári élmények, a strandolással, játékkal, focizással,homokozással, kisvonatozással, állatsimogatással, horgászással vagy akár délutáni  szunyókálással töltött nyári napok mindannyiunk lelkében benne vannak.

Témát adnak  esti beszélgetéseinkhez a nyaralásainkon és erőt adnak nekünk szülőknek és nekik, a már felnőtt gyermekeknek is a  néha nehéz és kevésbé élménydús hétköznapokban.
Higgyétek el nekem, nagyon fognak hiányozni még  ezek a nyarak és sokszor fognak eszetekbe jutni akkor, mikor eljön az az időszak, amire most még csak vágytok talán: a gyerekek nélküli nyaralások ideje…

 

Szeretettel kívánok Nektek felejthetetlen emlékekké váló közös nyári élményeket!

 

Tóthné Csohány Katalin (LCF Kids Club Nyelviskola Budapest, XVII-ik kerület)

Gyerekekkel élmény a nyár

 
A család minden tagja számára  élvezetes és pihentető nyaralás megtervezéséhez ITT olvashattok tippeket.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.