cover_img

9 egyszerű party játék Halloween-re

Halloween partit terveztek? 9 egyszerű party játék Halloween-re

 9 egyszerű party játék Halloween-re

Közeleg a Halloween és partyt tervezel? Vagy mostanában lesz a gyermeked szülinapja? Egy Halloween partin garantált a vidámság!

Halloween arra is jó alkalmat biztosít, ha egy különleges napot szeretnél eltölteni a családdal! A lakást boszorkányokkal, szellemekkel, denevérekkel, fekete macskákkal díszítheted, a családdal pedig töklámpást faraghattok és eljátszhattok pár különlegesen vidám játékot!

Ezekkel a játékokkal valóban egyszerű dolgod lesz, mert nem igényelnek túl nagy előkészületet, mégis kicsik és nagyok egyaránt élvezni fogják!

 

1. APPLE BOBBING (almahorgászat)

Valószínűleg a legnépszerűbb és legismertebb Halloween-i játékok egyike.

 

almahorgászat

A játék célja: a résztvevőknek egy nagy tál vízből kell egy almát úgy kihalászniuk, hogy csak a szájukkal érinthetik, a kezeiket nem használhatják.

A hagyomány szerint ez a játék a párválasztás részét képezte. Úgy kellett az almát a vízből szájjal kivenni, hogy előtte egy ifjú hölgyre vagy úriemberre kellett gondolni. Ha elsőre sikerült kivenni az almát, az azt jelentette, hogy a szerelem virágozni fog. Ha másodszorra, akkor az azt jelezte, hogy nehézségek jöhetnek közbe, ha csak harmadszorra, akkor a szerelem ezzel az emberrel biztosan nem lesz működőképes, ha pedig ettől is többször kellett valakinek próbálkoznia, az azt jelentette, hogy jobb, ha más szimpátia után néz!

A játék menete:
Keress egy széles, de nem túl mély tálat és töltsd meg félig vízzel. Tegyél bele annyi almát, ahányan részt vesztek a játékban. A gyerekek sorban, egymás után megpróbálják kihalászni az almát a vízből úgy, hogy a kezüket nem használhatják.
Ha sok kisgyerekkel játszod, akkor az a legjobb, ha egy időben több edényből halászhatnak a gyerekek. Érdemes időkorlátot megszabni és mérni az időt!

 

2. APPLE PARING (almahámozás)

Egy szuper játék, de csak nagyobb gyerekek számára ajánljuk.

Eredetileg a játékban részt vevőnek úgy kellett meghámoznia egy almát, hogy annak teljes héja egyben maradjon. Miután elkészült vele, az alma héját a háta mögé dobta, a betű pedig, amelyikre leginkább hasonlított a hátradobott almahéj, jelezte a jövendőbeli szerelem nevének kezdőbetűjét.

Kicsit módosítottuk a játékot, és így nagyon szórakoztató lehet, akár angolozáshoz is. Minden  résztvevő kap egy almát, amit meg kell hámoznia. Még nagyobb gyerekeknél, felnőtteknél is az a legjobb, ha zöldséghámozót használtok, kevésbé veszélyes, mint a kés.

Aki készen van a hámozással, a válla felett átdobja az almahéjat a háta mögé. Ez után a többiekkel együtt körbeállják az almahéjat és megpróbálják kitalálni, hogy milyen betűre hasonlít, majd ezzel a kezdőbetűvel annyi angol/magyar szót sorolnak fel, amennyit csak tudnak!

A másik egyszerűbb változatban a gyerekek egyszerre tisztítják az almát, és akinél a leghosszabb lesz az héj, az nyer!

 

3. PASS THE APPLE (add tovább az almát)

A gyerekek két sorban állnak, mindkét csapatnak azonos a létszáma. A legutolsó kisgyerektől kezdődően, úgy kell előre továbbítani az almát, hogy a gyerekek a kezükkel nem foghatják meg, csak az állukkal adhatják tovább. Ha leesik az alma, akkor újra kell kezdeni. Az a csapat győz, amelyik meghatározott idő alatt a legtöbb almát adja előre!

 

4. PASS THE PUMPKIN (add tovább a tököt)

 

Pass The Pumpkin

Ehhez a játékhoz pontosan annyi tökre lesz szükséged, ahány résztvevő van. Persze az igazi tököket helyettesítheted papírból kivágott kis képekkel is.  A gyerekek körben ülnek és zenére a tököket a jobb felől mellettük ülőnek adják tovább. Miden alkalommal, amikor megállítod a zenét, egy tököt elveszel. Az a kisgyerek, akinek nem jut tök, kiesik. A játék mindaddig folytatódik, amíg már csak egy kisgyerek marad.

 

5. PASS THE PUMPKIN 2. (add tovább a tököt)

Ezt a játékot csapatokban játsszátok. A gyerekek sorban állnak egymás mögött. A leghátsó játékos kezében egy tök van. Megadott jelre a tököt az előtte lévő kisgyereknek a lába között kell tovább adnia, aki a feje fölött adja át a következő játékosnak, majd az ismét a lába között továbbítja. Mindaddig adogatják a tököt a gyerekek így váltakozva az előttük állónak, amíg az előre nem jut. A legelső játékos ekkor a tökkel a kezében hátrafut és kezdődik az adogatás. A játék akkor ér véget, amikor egy csapat minden tagja hátra futott egyszer. A gyorsabb csapat a győztes!

 

6. SPIDER WEB WALKING (sétálj végig a pókhálón)

SPIDER WEB WALKING

Ehhez a játékhoz a helytől függően, hogy hol játsszátok, használhattok krétát, színes celluxot, szigetelő szalagot vagy akár fonalat, madzagot is.

Előre el kell készítened egy pókhálót, amelyen a játékosoknak kell végigsétálniuk. Elsőre nagyon egyszerűnek tűnhet a játék, de a pici gyerekek számára még nem könnyű az egyensúlyozás!

A játékot színesebbé teheted, ha apró kis pókokat teszel a hálóba, a közepébe pedig egy kis ajándékot, amit megkap az aki végigmegy a megadott útvonalon.

 

7. MAKE A MUMMY GAME (készíts múmiát)

A résztvevőket oszd szét 4-5 fős kisebb csapatokba. Minden csapatnak készítenie kell egy múmiát. A csapatok kiválasztják, hogy ki lesz a „múmia”. A múmiák a terem egyik felében állnak, a „balzsamozók” pedig a terem másik felében. Helyezz minden múmia mellé egy wc papír gurigát. A megadott jelre a csapatok első tagjai odaszaladnak a múmiához és elkezdik a wc papírral becsavarni. 30 másodperc múlva, a jelzésedre az első „múmiakészítő” visszaszalad a csapatához és a második „múmiakészítő” szalad a helyére. A játék addig tart, amíg a csapatok minden tagja részt nem vesz a folyamatban. Ha valamelyik csapatban kevesebben vannak, ott valaki kétszer vesz részt a játékban.

 

Make Mummy

Múmia készítés

Fontos szabály, hogy a múmia szemét, száját, orrát nem szabad eltakarni wc papírral.

Az a csapat a győztes, amelyik a szebb múmiát építi!

 

8. PUMPKIN BOWLING (tök teke)

 

Pumpkin Bowling

Egy hosszabb előkészület szükséges ehhez a játékhoz, mert már jóval Halloween előtt el kell kezdened konzervdobozokat gyűjteni, amelyeket különböző ijesztő képekkel dekorálsz.  Nagyobb gyerekekkel a játék része lehet a konzervek dekorálása is, csak vigyázz az éles szélekre!

Miután elkészültek az ijesztő konzervdobozok, helyezd őket egymás tetejére, ahogyan azt a képen is láthatod, a játékosok pedig egy kisebb tökkel megpróbálnak minél többet feldönteni. Minden körben számoljátok a találatokat, aki a végére a legtöbb pontot kap, az a a nyertes!

Tipp: konzervdobozok helyett műanyag vödröket vagy nagyobb papírpoharakat is használhatsz, amelyekből egy kis festéssel, rajzolással ijesztő „tököket” készíthetsz.

Kép forrása

 

9. HAT RING TOSS (kalapra dobálósdi)

 

Hat ring toss

Ennek a játéknak az elkészítése is lehet a party része. A gyerekek sokkal jobban szeretnek olyan feladatokban részt venni, amely előkészítésében ők maguk is részt vettek.

Amire szükséged lesz: fekete karton papír a kalapok készítéséhez, színes papírok a kalapok díszítéséhez, valamint egy nagyobb karton, amelyre a kalapok kerülnek. A játékhoz kellenek majd még műanyag karikák is (tökéletes lesz, amit tekéhez szoktatok használni).

 

A cikk szerzője: Jamrik Márta

 

Halloweenról bővebben itt olvashattok:

Halloween, avagy mi a közös a töklámpásban és az angol nyelvoktatásban?

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.