cover_img

3 tipp, hogy ünnepek után se jöjjenek a szürke hétköznapok

 3 tipp, hogy ünnepek után se jöjjenek a szürke hétköznapok

A téli szünet után nehéz visszazökkeni a hétköznapokba a család minden tagjának. A Karácsony meghittsége és a szilveszteri buli hangulat után január elsején este ránk tör valami furcsa “üresség érzés” és szomorúan fogadjuk el – mert nincs más választásunk – hogy jönnek a szürke hétköznapok.

De biztos, hogy szürke hétköznapok várnak ránk? Nem lehetne ezen változtatni valahogyan? De igen! Lehet! Íme 3 ötlet,melyek család és munka mellett is megvalósíthatóak és saját tapasztalatom alapján ajánlom sok szeretettel.

 

1. Örülj a reggelnek!

Én bizony nagyon nehezen ébredek fel reggel és a családom tanúsíthatja: nem vagyok csúcsformában reggel 6-kor.

Sőt…

Az elmúlt pár hónapban viszont már máshogy állok hozzá a reggelekhez! Egy új nap indul, aminek örülni kell, még akkor is, ha ez egy “nem szeretem” nap lesz, mert úgy érzem, hogy sok feladat vagy nehézség vár rám. A feladatok lehetőségek és az új nap új és jó dolgokat is hozhat! Mióta így próbálok gondolkodni és nem utálom a reggeleket, sokkal jobban érzem magam!

 

2. Havonta legalább egyszer tervezz közös programot szeretteiddel!

Színház, kirándulás, koncert, múzeum, egy rég nem látott barát vagy rokon meglátogatása – mind különleges élmény lehet. A program kiválasztása, megtervezése, az arra való készülés már önmagában is nagy örömet ad.  A megvalósult program pedig nem csak akkor, hanem utána is jó pár napig pozitív erőt és jó hangulatot eredményez és bearanyozza a hétköznapjainkat. A tervezgetésbe vond be a gyerekeket is, javasolhatnak ők is programot. A tiniknél ez már különösen fontos: nem biztos, hogy egy meglepetés programnak ők annyira fognak örülni, mint te azt szülőként elképzelted.

 

3. Használd ki a szabad pillanatokat!

Sokszor előfordul, hogy 1-2 perc üres járatunk van. Már nincs értelme belekezdeni valamibe, hiszen pár perc múlva indulnod kell a gyerekekért vagy a munkahelyre. Ilyenkor ülj le egy percre és nézelődj kicsit a szobádban, ha van kerted, teraszod, sétálgass ott egy kicsit, hallgass zenét vagy olvass el egy verset. De az 1 -2 perc teljes csend is csodákat képes tenni a lelkünkben. Ezek az ajándék pillanatok nagyon sokat számítanak a sűrű napokban.

Kis dolognak tűnik mindhárom, de nagy és minőségi változást hozhatnak együtt az életedbe és ez által a családod életébe is, hiszen a Te hangulatod a körülötted élőkére is hatással van.

 

Örömteli reggeleket, szép közös programokat és sok apró ajándék pillanatot

kívánok Neked az  új évre!

 

A cikk szerzője: Tóthné Csohány Katalin

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.