5 tipp, hogy könnyebben válassz

nyári tábort a gyermekednek

5 tipp, hogy könnyebben válassz nyári tábort a gyermekednek

Bár még úgy tűnik, hogy messze van a nyár, én most mégis arra kérlek, hogy gondolkodj el egy pillanatra azon, hogy te hogyan fogod megoldani a gyermeked felügyeletét a nyári szünetben?

 

Jó lenne egy jó tábor, ahol biztonságban van a gyermek és jól is érzi magát, ameddig te dolgozol, de nem tudod hogyan válassz a sok lehetőség közül?

 

Segítségül, íme, 5 terület, amelyre mindenképpen érdemes odafigyelned a tábor kiválasztásánál:

 

Téma

 

A téma nagyon fontos, hiszen ahhoz, hogy a gyermeked jól érezze magát, tudnia kell azonosulni vele. Ha nem tetszik neki, nem lesz kedve menni a táborba, neked pedig lelkiismeret furdalásod lesz, hogy a nyári szünetben is korán kell kelnie és olyasmivel kell foglalkoznia, amit nem szeret.

 

Persze ez nem azt jelenti, hogy kizárólag olyan táborba írasd csak be, amit ő választ, hiszen te vagy a felnőtt és ebből kifolyólag sokkal jobban tudod, hogy mi lenne számára a legjobb. Keressetek egy kompromisszumos megoldást, olyat ami neked is tetszik és gyermeked sem kap sikító frászt tőle.

 

Biztos vagyok benne, hogy egy kis szülői „ráhatással” tudsz neki úgy mesélni a táborról, hogy nagyobb kedvet kapjon hozzá!

 

Program

 

Sokban hozzájárul a kedvcsináláshoz, ha a tábornak jól kidolgozott, gyerekbarát, gyermeki kíváncsiságra alapozó programja van. Másrészt a kidolgozott, jó program neked is biztonságot ad, hiszen ebből tudod, hogy folyamatosan foglalkoznak majd vele, és a tábor nem csak egy „gyerekmegőrző” lesz.

 

A programnak elég változatosnak kell lennie ahhoz, hogy a gyerekek ne unatkozzanak, élvezzék a hét minden napját. Tehát egy kézműves táborban is jó, ha vannak mozgásos játékok, feladatok és a sport táborban is jó, ha van esetleg pár kézműves feladat vagy játék. A Kids Club táborok nem véletlenül kapták az ’all inclusive’ elnevezést, hiszen az angol mellett kézműves és mozgásos feladatok, sorversenyek, kincskeresés, stb. is várja a gyerekeket.

 

Korosztály

 

Hány éves gyerekeket várnak a táborba? Korosztályonként külön foglalkoznak velük vagy vegyes korosztály várható? Az sem baj, ha vegyes a korosztály, csak kapjanak a gyerekek külön feladatokat a korosztályuknak, tudásszintjüknek megfelelően.

 

Helyszín

 

Sokban hozzájárul a biztonságérzetedhez a tábor helyszíne. Gyerekbarát? Világos? Ha egész héten 40 fokos meleg várható, el tudnak vonulni hűvös helyre a gyerekek? Vagy ha netalán esős idő lesz, akkor is lesz helyük, lehetőségük mozgásos játékokat játszani? Van udvara vagy egy park a közelében, ahol felügyelet mellett a friss levegőn (és nem a tűző napon!) is tudnak játszani?

 

Ár

 

Nagyon fontos tisztában lenned vele, hogy mit is foglal magában az ár, hiszen sokszor az olcsó táborból lesz a drága és fordítva.

 

Mit kell majd nektek vinnetek és mit biztosítanak a gyerekek számára a táborban?

 

A Kids Club napközis táboroknál nagyon odafigyelünk, hogy a szülők is elégedettek legyenek és a gyerekek is jól érezzék magukat, hatékonyan és vidáman töltsék a nyarat.

 

KATTINTS IDE, és nézd meg, hogy milyen Kids Club táborokat szervezünk idén!

 

A cikk szerzője: Jamrik Márta

Az oldal sütiket használ, hogy a legjobb élményt nyújtsa. Az Sütik elfogadása gombra kattintva fogadhatja el.