5 +1 egyszerű, de nagyszerű ajándék apák napjára

Egyre többet hallani apukákról, akik GYES-en vannak a babával, apukákról, akik nélkül nem lenne a gyermekkor olyan szép és különleges, sőt, egy ajándék. Pszichológiai kutatások is igazolják a jó apák szerepének fontosságát a gyermeknevelésben.

 

Az apukák mégis sokkal kevesebb figyelmet kapnak a médiában is, mint az anyukák.

 

Szinte minden családban megünneplik Anyák Napját, Apák Napját viszont nálunk csak kevesen tartják meg. Szeretnénk, ha Magyarországon is hagyománya lenne ennek az ünnepnek, melyről már korábban írtunk egy blog bejegyzést az ünnep eredetéről, apák napi érdekességekről.

 

Mi is nagyon sokat köszönhetünk az apukáknak, hiszen sokszor ők vannak a babával, gyerekekkel, amíg a tanáraink az angol foglalkozásokat tartják.

 

És azt is nagyon szeretjük, amikor a baba-mamás angol foglalkozásainkra ők jönnek a gyerekekkel.  Általában kicsit feszengve, távolságtartóan érkeznek, sokszor munkahelyről öltönynadrágban, felgyűrt ing újjal játszanak a gyerekekkel, kismamákkal. Aztán ahogy múlik az idő, szépen belejönnek a vidám játékba és már ők is felszabadultan angoloznak velünk.

 

Apák napjára most pedig pár gyorsan, könnyen elkészíthető ajándék ötletet gyűjtöttünk, amellyel megszépíthetitek számukra az ünnepet!

 

Szuperhős kép

 

A legértékesebb ajándékok mindig saját kézzel készülnek és látszik rajtuk alkotójuk kéznyoma. Mint ahogy ezen a képen is. A szó legszorosabb értelmében. Amire szükségünk lesz hozzá – egy tenyérre és egy talpra (ez mindig kéznél/lábnál van), papírra, festékre. Részletesebben a gluedtomycrafts oldalon olvashatjuk el, hogyan tudjuk életre kelteni ezt a k

épet.

 

Forrás

 

 

 

 

 

 

 

Pattogatott kukorica

 

A legtöbb kisgyerek szeret apukájával a kanapéra kucorodni és filmet nézni. Nincs is annál jobb, mint pattogatott kukoricát majszolni mozizás közben. Készítsünk apunak egy saját popcorn készletet. Amiből aztán kedvére válogathat. Az elkészítés módját a diyprojects oldalán találjuk. Aprólékos munka, de a közös élmény megfizethetetlen lesz.

 

Forrás

 

 

 

 

 

 

 

 

Válogatott finomságok rekesze

 

– még egy ennivaló ajándék ötlet. Mert minden apuka szereti az édességet (nem csak a sült oldalast és a sört). LilLuna kalauzolásával – színes cukorkákkal, jópofa üvegekkel pillanatok alatt egyedi meglepetést varázsolhatunk családunk fejének.

 

Forrás

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vintage óra

 

A Onemoretimeevents oldalán található bakelit lemezből készült óra egy igazán különleges ajándék. Kicsit bonyolultabb az elkészítése, de a végeredmény annál látványosabb és különlegesebb. Ez egy tízpontos ötlet!

 

Forrás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulcstartó

 

Fűzzünk gyöngyből egyedi kulcstartót apunak! Mindig magával hordja majd, és biztos nem veszíti el, mert a legdrágább kincse lesz. Hellobee egyszerű gyöngyfűzős ötletével biztos sikert érünk el.

Forrás

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki későn kapcsol, de mégis szeretne egy utolsó perces, mondhatni last-minute ajándékot készíteni, íme, egy végtelenül egyszerű, de annál látványosabb ötlet.

 

+1. Egyedi képkeret (fényképpel) – pár egyszerű hozzávalóval, némi ragasztóval és egy különleges fényképpel pillanatok alatt csodaszép dolgot lehet varázsolni. Csak figyeld apu arcát, amikor kézbe veszi! Leírás a practicallyfunctional oldaláról.

 

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az oldal sütiket használ, hogy a legjobb élményt nyújtsa. Az Sütik elfogadása gombra kattintva fogadhatja el.