cover_img

5+1 mozgásos játékötlet túl meleg vagy esős napokra

5+1 mozgásos játékötlet túl meleg vagy esős napokra

Összegyűjtöttünk 5+1 mozgásos játékötletet, amelyekkel bent a szobában is át tudod mozgatni a gyerekeket, ha az időjárás nem alkalmas a kinti játékra, sétára vagy biciklizésre.

1. Kosárlabda a szobában

Ehhez a játékhoz csupán pár eszközre van szükség. Egy műanyag vödörre, vagy dobozra, és jó pár összepárosított zoknira (amik labdaként szolgálnak). A játékszabályok rendkívül egyszerűek. Adott távolságból be kell találni a vödörbe a zokni-labdákkal. A távolságot lehet növelni, csökkenteni a játékosok életkora, ügyessége szerint.

2. Szoba-teke

Végy pár pillepalackot, ha azt akarod, hogy súlya is legyen, töltsd meg vízzel, de ez után jó szorosan csavard rá a kupakot. Állítsd fel a palackokat tekebábuk módjára és zokni-labdákkal próbáljátok eldönteni őket. Remek móka lesz!

3. Lufi-foci

Csupán egy nagyobb lufira lesz szükséged – és persze helyre a szobában. Beszéljétek meg a szabályokat, miszerint kézzel, lábbal, vagy miként lehet érinteni a lufi-labdát. A cél a lufi passzolgatása, levegőben tartása. Ki lesz a legügyesebb? Garantáltan biztonságos játék! Leverni semmit sem fogtok vele, viszont jól megmozgat mégis mindenkit.

4. Kötéltánc

A gyerekek imádnak egyensúlyozni. Ez most egy igen egyszerű játék lesz. Csupán színes szigetelőszalagra lesz hozzá szükség. Egy hosszabb padlószakaszra ragasszuk fel a szigetelőszalagot, egyenes vonalban – ez lesz a kötél. Ezen kell végigmenni, egyensúlyozni a gyerekeknek. Csukott szemmel izgalmas és szórakoztató is lesz. Túl egyszerűnek tűnik? Pedig imádják a picik a Kids Club foglalkozásainkon!

5. Kincsvadászat

A kincsvadászat a Kids Club táborok elengedhetetlen része, hiszen nincs olyan kisgyerek, aki ne szeretné! Miért ne játszanátok otthon is? Íme egy szuper változat.Rejtsünk el a lakás különböző pontjain vicces dolgokat (bármit). A kincsekhez üzenetekbe rejtett nyomok vezetnek. Az első, indító üzenet legyen egyszerű, könnyen megtalálható helyen – mondjuk gyerekszoba padló közepén, vagy az asztalon. Ez vezessen el a következő nyomhoz – valami vicces feladattal. És így tovább egészen addig, amíg meg nem találjuk a kincset. Itt nem is mindig maga a kincs lesz az izgalmas, hanem inkább a vicces feladatok, feladványok, amelyeket a nyomok (levelek, üzenetek rejtenek)

+1. Ugróiskola

Otthon is könnyedén tudunk ugróiskolát készíteni. Ehhez használhatunk kartondobozokat (legyen alacsony a pereme, hogy könnyedén lehessen beleugrani), de színes párnákkal, szigetelőszalaggal is egyszerűen megalkothatjuk a szobai ugróiskolát. Kavics helyett dobhatunk ismét egy kis zokni-labdácskát – hogy meddig kell ugrani.

Érezzük jól magunkat napsütésben, szélben, esőben – kint és bent. Mozogjunk, nevessünk együtt!

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.