Hogyan varázsoljuk élménnyé a nyelvóráinkat?

Hogyan varázsoljuk élménnyé a nyelvóráinkat?

A Kids Clubban minden egyes foglalkozáson arra törekszünk, hogy ne csak egy nyelvórát tartsunk a gyerekeknek, hanem minden alkalommal egy élményt is biztosítsunk számukra. Eszerint építjük fel az órákat, tervezzük meg minden alkalommal a foglalkozásokat, időről időre megújítjuk a játéktárunkat, és erre épülnek az évente több alkalommal tartott workshopjaink is.

A szülők és gyermekek visszajelzéseiből azt látjuk, hogy törekvéseink nem hiábavalóak.

A gyerekek szeretnek a Kids Clubba járni, sokszor alig várják a következő alkalmat, hogy találkozhassunk. A kis tanítványaink évről-évre visszajárnak, és gyakran előfordul, hogy a következő tanévben csatlakoznak a barátok, testvérek is.

A szülők sokszor kérdezik, hogy mit tettünk a foglalkozáson a gyerekekkel, akik kissé fáradtan érkeznek, és mégis felszabadultan távoznak.

Facebook oldalunkon az egyik kétgyermekes édesanya így írt a klubunkról:

„A gyerekek örömmel mennek minden alkalommal, még sosem nyűgösködtek, hogy nem akarnak menni, ez mindent elmond! És mind e közben nagyobb a szókincsük már, mint egy alsós iskolás gyereknek, tökéletes a kiejtésük és természetes számukra az angol nyelv!

Mégis mit teszünk a gyerekekkel, hogyan érjük el ezeket a sikereket?

A legfontosabb: a JÁTÉK!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a kisgyermekektől a nagyobb iskolásokig (sőt még a felnőtteknél is!) a leghatékonyabb tanítási módszer a játék!

Gyakran, mikor a szülők megkérdezik csemetéiket, mit csináltak az angol órán, ők csak ennyit válaszolnak: játszottunk! Ezen keresztül szinte bármit meg tudunk tanítani a gyerekeknek úgy, hogy észre sem veszik, hogy tanulnak. Ez a módszer felszabadítja őket, gátlásmentessé teszi a tanulási folyamatot.

A dalokban, mondókákban rejlő kincsek

Szerencsére nagyon sok olyan angol dal, mondóka létezik, amelyeket tudunk használni a foglalkozásokon. Ezek lehetőséget adnak arra, hogy egy kicsit más szemszögből tanítsuk meg egy téma szókincsét, vagy akár nyelvtani ismereteket.

Játékos angol tanulás

Az így tanultak sokkal jobban megmaradnak a gyerekek emlékezetében, arról nem is beszélve, hogy lehetőséget adnak a mókázásra, és a mozgásra is, ami szintén a gyerekek lételeme.

Szeretetteljes környezet

Számunkra nagyon fontos, hogy ismerjük a gyerekeket, hogy tudjuk, milyen az éppen aktuális hangulatuk. Így amikor megérkeznek, vagy egy gyors beszélgetéssel kezdjük a foglalkozást (Milyen napod volt ma? Történt-e veled valami érdekes? stb.), vagy ha erre nagyon nincs időnk, akkor egy vidám, ráhangoló játékkal indítunk.

Szükség van erre, hogy az a kevés idő, amit velünk töltenek – és szeretnénk, hogy hasznosan is teljen – , valóban egy pozitív élményt jelentsen számukra, tudjanak teljes egészében ránk koncentrálni, és egy kicsit eltereljük a figyelmüket a problémáikról.

A számonkérés kérdése

Amikor iskolás gyerekek beiratkoznak hozzánk, elmondjuk nekik, hogy nálunk nem lesznek dolgozatok, felelések. Ez számukra fontos, meg is szokták kérdezni.

Pedig időnként nekünk is szükségünk van arra, hogy felmérjük, meddig jutottak el a tanítványaink, mi az, ami még megerősítésre, gyakorlásra szorul. Viszont a számonkérésnek is nagyon sok játékos formája van, és mi ezeket a játékokat szoktuk alkalmazni. Így a gyerekek észre sem veszik, hogy ők most éppen feleltek például egy adott téma szókincséből. Mivel nincs bennük a felelés által kiváltott stressz sem, ezért általában nagyon jó eredmények is szoktak születni.

5 kredites workshop

Ha nyelvtanárként szeretnéd te is a tanítványaid számára élménnyé varázsolni az angol óráidat, akkor most egy kihagyhatatlan lehetőséget kínálunk számodra!

Kidolgoztunk egy gyakorlat orientált képzést, amelyen megtapasztalhatod, milyen módszerekkel lehetsz képes te is még szerethetőbbé tenni az angol nyelvtanulást. A workshopot azoknak az angol tanítóknak, tanároknak ajánljuk, akik óvodában vagy általános iskolában foglalkoznak gyerekekkel, illetve egyetemistáknak, főiskolásoknak, akik nyelvtanárként kívánnak a jövőben dolgozni.

Ráadásul, ha részt veszel a workshopon, még egy 5 kreditet érő tanúsítványt is kapsz.

A workshopot az ország bármely részén megszervezzük, megfelelő jelentkezés esetén. Részleteket IDE kattintva találsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az oldal sütiket használ, hogy a legjobb élményt nyújtsa. Az Sütik elfogadása gombra kattintva fogadhatja el.