Art tábor, a kreatív angol program

A közösség és a vidámság ereje

Art tábor, a kreatív angol program

Minden évben rengeteg Kids Clubos tábor kerül megrendezésre az ország számos területén. A palettánkon megtalálhatóak az all inclusive-, tematikus- és art vagyis művész táboraink is. A napközis táborokban a Kids Clubos és a nem Kids Clubos gyerekek egyaránt tanulhatnak angol nyelven, a foglalkozásokhoz hasonlóan játékos és kötetlen formában. Mindezt úgy, hogy nekik fel sem tűnik, hogy tanulnak.

Art táborainkban például híres művészek festményein, munkásságán keresztül ismerik meg a különböző kifejezéseket, szavakat, közben pedig szabadjára engedhetik kreativitásukat festéssel, rajzolással és különböző technikákák alkalmazásával. Az art tábor záró napján pedig meghívjuk a szülőket a tábor során készült munkák kiállítására. A gyerekek angol nyelvű tárlatvezetést tartanak, és maguk a festők is megelevenednek.

Tóthné Csohány Katalin a XVII. kerületi Kids Club Nyelviskola vezetője osztotta meg velünk az alábbi art táboros történetet:

Nézte a kislány a műszaki rajzlapot, ami előtte volt az asztalon és az arca szinte olyan fehér volt az ijedtségtől, mint a rajzlap. A sok színes festék és ecset ott volt az asztalon, de ő csak nézte azt a rémisztő üres fehér lapot… A többi gyerek már elkezdett festegetni. Ő csak várt és ült mozdulatlanul. Mikor odamentem hozzá halkan azt mondta:

“én nem tudok festeni”

Nagyon meglepődött, mikor ezt mondtam:

-Az nem baj. Én sem tudok.

-Akkor miért tartasz ilyen festős tábort? – kérdezte.

“Mert szeretem a festményeket és nagyon jól lehet velük angolul tanulni. És bár nem tudok jól festeni, azért a színekkel játszani nagyon szeretek.”

Akkor vettem észre, hogy már a többiek is ránk figyelnek és nem a festésre. Egy fiú halkan ezt mondta:

-Egyébként én sem tudok festeni.

-Én sem tudok… én sem tudok… én sem tudok…

Mondták ketten, hárman, négyen. Egyre többen kuncogva és most már a kislány is mosolygott.

A nevetés akkor tört ki, mikor az egyik fiú azt mondta:

-Én tudok, csak rondán.

-Na, gyerekek! Akkor kezdheti is mindenki a festést bátran! Így lesz csak igazán különleges a kiállításunk: a festeni nem tudó festők kiállítása! A kiállítást pedig megnyitja egy festeni nem tudó angol tanár.

De mikor ezt mondtam már rajta voltak az első vidám színes foltok és vonalak a kislány papírján és az arca is kipirult…

Ti is jöttök valamelyik nyári angol táborunkba? Esetleg pont az art tábor érdekel? A helyszínekről és időpontokról ITT tudhattok meg többet.

Vélemény, hozzászólás?

Az oldal sütiket használ, hogy a legjobb élményt nyújtsa. Az Sütik elfogadása gombra kattintva fogadhatja el.