5 mókás ötlet a Húsvéti tojásvadászathoz

5 mókás ötlet a Húsvéti tojásvadászathoz

A te gyermekeid is alig várják a húsvéti nyuszit? A rengeteg locsolót, hímes tojást és édességet? Már nem kell sokat aludni, észre sem veszitek és itt is a Húsvéti hosszú hétvége!

 

Biztosan számos finomsággal, csokitojással készülsz az ünnepre. Gondolkoztál már azon is, hogy mivel töltitek a közös időt? Ez az alkalom remek arra, hogy családoddal, ne csak társas-, de az ünnephez kapcsolódó játékokat is játssz. Festhettek közösen tojást vagy akár kipróbálhatjátok a nyugaton hatalmas népszerűségnek örvendő húsvéti tojásvadászatot is. A kicsik garantáltan imádni fogják az utóbbit. Hiszen minden gyerek szeret a szabadban futkározni, mókázni, és ha a játék végén még édességgel is gazdagodnak teljes lesz a siker.

 

Mi is az a Húsvéti tojásvadászat?

 

Nagyon egyszerű, de hihetetlenül élménydús játék. Neked csak annyi a dolgod, hogy színes hímes tojásokat vagy csokitojásokat dugsz el a kertben. Ha nincs kertetek, a lakásban keress a tojásoknak búvóhelyet.

 

A Húsvéti tojásvadászat lényege, hogy az eldugott tojások közül a gyerekek, minél többet megtaláljanak. Az a nyertes, akinél a legtöbb kincs van a végén. De az sem szomorkodhat, aki nem nyert, hiszen ők sem maradnak üres kézzel.

 

A legjobb, hogy ezt többféleképpen is játszhatjátok. Íme 5 ötlet, hogy még izgalmasabb legyen a kutatás, így nem csak a kicsik, de akár a tinik is élvezhetik azt:

 

1. Egyszerűen a legkisebbeknek

 

húsvéti tojásvadászatA picik nehezebben találják meg az eldugott kincseket. Éppen ezért számukra is élvezetesebb, ha a Húsvéti tojásvadászat egy könnyített verzióját készíted elő.

 

Ne dugd el nagyon a tojásokat, inkább készíts egy útvonalat, amely mentén szétszórod azokat. Rajzolj nyuszi lábnyomokat, amiket követve a kicsik eljuthatnak az összes csokitojáshoz.

 

Forrás

 

2. Találd meg a neved!

 

tojásvadászatKészségfejlesztő húsvéti tojásvadászat kisiskolásoknak. Az eldugott tojásokra írd fel a neveteket betűről betűre. A játék csak annyiban változik, hogy nem elég a tojásokat meglelni, figyelni kell a betűkre is. Csak azokat szedhetitek össze, amiből később ki tudjátok rakni a saját neveteket. Az nyer, aki elsőként végez.

 

Forrás

 

3. Színek kavalkádja

 

Hasonlóan az előző variációhoz, itt sem mindegy, hogy melyik tojásokat szeditek össze. Annyi a különbség, hogy itt nem betűk, hanem színek alapján kell szortíroznotok.

 

Mindenki válassza ki magának a kedvenc színét, és már kezdődhet is a vadászat!

 

Forrás

 

4. Tinik is élvezni fogják!

 

A Húsvéti tojásvadászat hallatán, a legtöbb tini rávágja, hogy dedós. De egy ötletes csavarral az ő kedvencük is lehet.

 

Nem kell hozzá más, mint néhány műanyagtojás és pár különböző színű fluoreszkáló karkötő. A tojásokba rakjátok bele a világító karpereceket és ezeket rejtsétek el. Este már kezdődhet is a kutatás.

 

Forrás

 

5. Kincsgyűjtés a tojásfáról

 

A hagyományos Húsvéti tojásvadászat ellentéte, hiszen a tojásokat nem kell keresni, ott lógnak a fán. A gyerekek itt a bennük lévő ajándékokra vadásznak.

 

Szuper jól néz ki és minden korosztály játszhatja. Az ajándékokat ennek megfelelően készítsd össze a műanyagtojásokba.

 

Forrás

 

Ha a hagyományos változat mellett döntesz, feldobhatjátok egy aranyos mondókával a keresgélést. Így egy kicsit angolul is gyakorolhatnak a gyerekek!

 

Easter eggs, Easter eggs

 

Eggs of orange and blue

 

Here are lots of coloured eggs

 

All for me and you

 

Chocolate eggs coloured brown

 

Jelly beans bright green

 

Aren’t these the most beautiful eggs

 

That you have ever seen?

 

Megjött a kedvetek a Húsvéti tojásvadászathoz? Osszátok meg velünk, hogy melyik változatot próbáljátok ki. Jó szórakozást, kalandos keresgélést kívánunk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az oldal sütiket használ, hogy a legjobb élményt nyújtsa. Az Sütik elfogadása gombra kattintva fogadhatja el.