6 lépés az önállóságig

TANÍTOK ÉS VÁLLALKOZNI SZERETNÉK!

Már régóta motoszkál a fejedben a gondolat, hogy jó lenne valami más, valami több annál, hogy „csak” tanítasz?

 

Szereted a munkádat és szereted a gyerekeket!

 

Mégis jó lenne csinálni valamit magadnak, magadért, valamit, ami izgalmasabb, érdekesebb, kevesebb kötöttséggel jár és mégis több bevételt hoz, mint a jelenlegi munkád?

 

Jó lenne fejlődni, magad útját járni, de nem tudod hogyan és főként nem tudod, mi lehetne az, ami illene hozzád, amihez értenél, amit szeretnél, hiszen tanár vagy és nem született vállalkozó?

Hidd el, nem vagy ezzel egyedül. Nagyon sokan gondolkodnak ezen nap, mint nap.

 

Van akinek ez csak egy álom marad, egy menedék, amihez vissza lehet térni a nehéz napok után és van, aki meg is valósítja a vágyait.

 

Te melyik csapathoz tartozol?

 

23 éve vállalkozunk, tudjuk, hogy nem könnyű a döntés, nem könnyű megtenni az első lépéseket.

 

Abban szeretnénk segíteni neked, hogy számodra a vállalkozás egy jó döntés és ne csak egy álom legyen!

1. LÉPÉS

TALÁLD MEG A MOTIVÁCIÓDAT!

„A jelenlegi körülményeink nem határozzák meg, merre induljunk; csak azt, hogy honnan.”

Nido Qubein

Miért fontos a motiváció? Mert ez lesz az üzemanyagod, az a „plusz”, amiért reggel ki fogsz ugrani az ágyadból, hogy minél előbb elkezdhess dolgozni!

 

Mi lehetne ez a számodra? Anyagi függetlenség? Nagyobb erkölcsi elismerés? Kevesebb kötöttség, szabadabb munkabeosztás?

 

Ha nem látod tisztán a célodat, ha nem tudod, hogy mit szeretnél elérni, akkor már az első kisebb akadálynál is könnyen feladhatod a vágyaidat! Nem kell rögtön valamilyen óriás dologra gondolnod, lehet ez valami olyasmi is, amit a gyerekek mellett is csinálhatsz..

Nagyon jó a kézügyességed és szuper táskákat készítesz vagy olyan finom és különleges ételeket főzöl, ami másoknak is segítségére lehet abban, hogy egészségesebbek és fittebbek legyenek?

 

Esetleg tanítani szeretsz vagy egy kozmetikai szalont indítanál?  Találd meg, hogy mi az amiben a legjobb vagy, amivel értéket tudsz adni másoknak?

 

Amit akkor is szívesen csinálnál, ha megnyernéd a lottón a főnyereményt! A legfontosabb, hogy a vállalkozásod tükrözze azt, aki te vagy, a készségeidet, a lelkesedésedet, a „küldetésedet”!

Klára is egy olyan plusz lehetőséget keresett, amivel nagyobb bevételre tehetne szert. Két kisgyermek édesanyjaként otthon volt GYES-en.

Nagyon szerette a munkáját, de mielőtt eljött GYES-re, a munkahelyén a hangulat napról-napra rosszabb lett.

Eluralkodtak a negatív gondolatok, megromlottak az emberi kapcsolatok. Elmaradt a sok-sok plusz munka elismerése.

Klára ezért azon gondolkodott, hogyan tudna ezen változtatni. Imádott a gyerekeivel otthon lenni, mégis úgy érezte szüksége lenne  rá, hogy legalább napi pár órában dolgozzon.

Egy olyan ötletet keresett, amit a gyerekek mellett, otthonról, már a GYES mellett is el tudna indítani, és ha jól beindulna, akkor később ez akár a főállásává is válhatna. Ekkor találkozott teljesen véletlenül a Kids Clubbal.

A gyerekei számára nyelvtanfolyamokról olvasgatott az interneten  és így talált rá a Kids Club hirdetésére, amelyben olyan vállalkozási lehetőséget ajánlottak a számára,  amelyben pontosan azt teheti, amihez a legjobban ért.

 

Ráadásul! Olyat, ahol önálló lehet és még sincs egyedül, segítséget kap a céljai megvalósításában.

Ráadásul itt a gyerekek megléte nem hátrányt, hanem sokféle szempontból kifejezetten előnyt jelentett a számára. És ami a legfontosabb a vállalkozással a gyerekek nyelvtanulását is meg tudta oldani!

2. LÉPÉS

LEGYEN EGY TÉRKÉP A KEZEDBEN!

“Semmilyen szél sem kedvező annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart.”

(Seneca)

Amikor útra kelünk, nem árt, ha tudjuk:

 

  • hogy hová szeretnénk elérni
  • és hogyan tudunk oda a legegyszerűbben eljutni.

 

Így van ez a vállalkozással is.

 

Miután eldöntötted, hogy melyik terület lenne az, amelyen meg tudnád valósítani a vágyaidat és önmagadat, fontos egy tervet készítened!

Milyen anyagi befektetést igényel ez a vállalkozás a részedről?

Mekkora összegre van szükséged, ahhoz hogy elindulj? Mennyi idő alatt térülhet meg a befektetésed? Mennyi idő kell ahhoz, hogy ne csak pénzt vigyen, hanem bevételeket is hozzon a vállalkozásod?

 

Milyen készségekkel kell rendelkezned ahhoz, hogy jól működhessen a vállalkozásod?

Sok mindent meg lehet tanulni, de az alapkészségeknek már induláskor meg kell lenniük. Van elég gyakorlatod, tudásod, ahhoz hogy elindulj? Mi az amit még meg kell tanulnod?

Klára fejében korábban is megfordult egy saját nyelviskola gondolata,  de ezt el is vetette, hiszen pontosan tudta, hogy egy nyelviskola indítása túl sok pénz- és időbefektetést igényel,   ráadásul túl sok feladattal is jár egy ember számára.

Helyszín keresése, marketing és reklámanyagok elkészíttetése, saját honlap, hirdetések, tanárok alkalmazása, a megfelelő oktatási anyagok kiválasztása….

Ő tanítani szeretett, ehhez értett a legjobban, ez az amiben magabiztos volt.

Amikor elolvasta a Kids Club tájékoztatóját a csatlakozás feltételeiről és anyagi elvárásairól, nagyon meglepődött.

Rájött, hogy tévedett, amikor azt gondolta, hogy egy saját nyelviskolát csak többmilliós befektetéssel lehet elindítani!

Meglepődve olvasta, hogy a Kids Club nyelviskola hálózatához  már pár százezer forinttal is csatlakozhat és még saját helyszínnel sem kell rendelkeznie!

Megvalósíthatja az álmait, kisgyerekeket taníthat, amit mindennél jobban szeretett!

Ráadásul minden olyan területen segítséget kap, amitől a legjobban félt:

 

a szervezésben, a marketingben, az arculatban is támogatják és mindehhez egy nemzetközileg sikeres komplex módszertant, percről-percre kidolgozott tananyagot is biztosítanak a számára.

3. LÉPÉS

KIK LESZNEK A TÁMOGATÓID?

“Nézz csodálattal arra, ami éppen előtted van!”

(Florence Scovel Shinn)

Ezt a kérdést mindenképpen fel kell tenned magadnak.

Hiába van egy remek ötleted, ha nincs meg hozzá a támogató családi háttered, nagyon nehéz dolgod lesz.

Ezért nagyon fontos, hogy még mielőtt részletes tervet készítenél, beszéld át az ötletedet a családoddal is.

Az ő támogatásuk nélkül sokkal nehezebb lesz elérned a célodat. Egy vállalkozás indítása a család minden tagjára plusz terheket ró.

Egy húzósabb időszakban ki lesz a gyerekekkel?

Kivel tudod majd otthon megbeszélni az esetleges problémáidat, ki fog veled együtt örülni a sikereidnek?

Ki marad otthon velük, ha megbetegszenek és nem tudnak óvodába, iskolába menni, neked pedig olyan kötelezettséged lesz, amit nem tudsz lemondani?

Klárinak már régóta mondta a családja, hogy váltania kellene, hiszen így szétforgácsolja a képességeit, és ha így folytatja, akkor előbb utóbb biztosan ki fog égni.

E miatt is örültek és támogatták az ötletét:

egy nyelviskola indítása otthonról, amit a gyerekek mellett is üzemeltethet, amiben nem lesz egyedül, hiszen teljes háttértámogatást biztosítanak a számára, kiváló döntésnek tűnt.

4. LÉPÉS

HOL TALÁLOD MEG A VÁSÁRLÓKAT?

Eldöntötted, hogy miben vagy a legügyesebb, mely területen szeretnél vállalkozni.

Már azt is tudod, hogy van igény erre a szolgáltatásra/termékre.

A következő kérdés, kik lesznek a vásárlóid és hol fogod elérni őket?

Mennyire tudod velük megtalálni a közös hangot, hogyan tudod elérni őket?

Hány évesek, hova járnak, mit olvasnak, mit néznek, mire vágynak? Milyen marketing eszközeid lesznek?

Ki a konkurenciád? Mi az ő erősségük? Ha te lennél a saját vásárlód, miért választanád magadat?

Mi az amivel többet tudsz a konkurenciádnál?

Mindenképpen fontos, hogy jobb vagy legalább olyan minőségű legyen a terméked/szolgáltatásod, a reklám és marketing anyagaid, honlapod, facebook oldalad, mint a konkurenciádé!

Klára a személyiségének, a munkájának és a kisgyermekeinek köszönhetően nagyon kiterjedt ismeretségi körrel rendelkezett.

Rengeteg kisgyerekes szülőt és intézményvezetőt ismert, akik a segítségére lehettek az első Kids Club tanfolyamok beindításában.

A marketing anyagokkal, a szervezéssel kapcsolatos teendőkkel nem kellett foglalkoznia, hiszen csatlakozáskor profi minőségű reklámanyagokat, központi honlapot biztosítottak a számára.

Személyes felkészítés, Működési kézikönyv és telefonbeszélgetések segítették a vállalkozása beindításához  szükséges tudnivalók elsajátításában.

5. LÉPÉS

VEDD KÖRBE MAGAD POZITÍV EMBEREKKEL!

Vállalkozóként nagyon fontos, hogy olyan emberek vegyenek körül, akik segítenek neked, akik támogatnak a nehéz pillanatokban.

Ma sokkal több lehetőség áll a rendelkezésedre, mint pár évvel ezelőtt, sokkal könnyebben el tudsz indulni, egy egy ötletből igen rövid idő alatt sikeres vállalkozást lehet építeni.

Nem könnyű azonban, ha egyedül vagy, fel kell készülnöd arra is, hogy mindig lesznek olyan emberek, ismerősök körülötted, akik nem fognak örülni a sikerednek.

Általában ők azok, akik maguk soha nem mernék megtenni azt amit te.

Akiknek csak álmaik vannak és a cselekvés helyett, másokat irigyelnek.

Legyél csapatjátékos, keresd más vállalkozók társaságát!

Vedd magad körül pozitív emberekkel, akik hasonló helyzetben vannak, mint te, akik megértenek, tapasztalataikkal támogatnak, segítenek téged.

Klárát hamarosan azután, hogy becsatlakozott a Kids Clubhoz és részt vett a személyes felkészítésen, meghívták egy oktatással kapcsolatos, alapozó módszertani workshopra is.

Itt látta igazán, hogy milyen szuper csapatnak lett a tagja!

A sokszor túlterhelt, rosszkedvű tantestület helyett, nagyon vidám, lelkes és optimista emberekkel találkozott, akik közül többen szintén most indították a vállalkozásukat.

Tanárokkal is találkozott, akik a már régebb óta működő Kids Club nyelviskolákhoz csatlakoztak.

Ez benne is elindította a későbbi bővülés gondolatát, hiszen több olyan tanár-tanító ismerőse is volt, akik tudta, hogy hozzá hasonlóan örülnének egy ilyen lehetőségnek.

6. LÉPÉS

FEJLESZD MAGAD FOLYAMATOSAN!

Ha csak nem áll a módodban már a kezdetekben óriási összegeket a vállalkozásodba fektetned, az első időben egyedül kell majd nagyon sok mindent csinálnod.

Olvass szaklapokat, motiváló olvasmányokat, iratkozz fel hírlevelekre, lépj be facebook csoportokba, járj el képzésekre, workshopokra, tanfolyamokra!

Legyél a legjobb a szakmádban, ha sikeres akarsz lenni, akkor a területed szakértőjévé kell válnod!

Nem csak a szakmádban, de a marketing, reklám területén is naprakész információkkal kell rendelkezned, ha sikeres szeretnél lenni.

Hidd el megéri, hiszen a sok új tudás, a folyamatos tanulás, fejlődés a kiégés ellen is meg fog védeni!

Klára nagyon élvezte, hogy egy olyan országos csapat részévé válhatott, ahol sok mindent megcsináltak helyette.

Nem kellett külön időt fektetnie arra, hogy a marketinggel kapcsolatos dolgokban is topon legyen és oktatási anyagokat sem kellett az interneten „vadásznia” ahhoz, hogy sok tanulót szerezzen, az órái mindig érdekesek és izgalmasak legyenek.

Nagyon jó képzéseken vehetett részt, ahol bár mindenki ugyanazt csinálta, mégsem volt a konkurenciája, hanem egymást segítették a franchise partnerek a tapasztalataikkal.

A központ folyamatosan marketingelt.

Rendszeres hírlevelekben tájékoztatták az újdonságokról.

Időben felhívták a figyelmét az aktuális szervezési teendőkre, workshopokra hívták, a tanulói létszáma pedig évről-évre nőtt.

Így amikor lejárt a GYES, nyugodt lélekkel adta be a felmondását a munkahelyén és állt teljesen a saját lábára.

Ha érdekel bővebben az LCF Kids Club franchise rendszere, kérd itt a számokkal és konkrét példával leírt tájékoztatónkat!

Az oldal sütiket használ, hogy a legjobb élményt nyújtsa. Az Sütik elfogadása gombra kattintva fogadhatja el.