LCF Jazz Mataz 1

Mozgásos, zenés angol foglalkozások piciknek és szüleiknek 18 hó – 3 éves korig

cimoldal-2A Jazz Mataz az LCF Clubs angol mozgásos klubja a modern kutatásokat figyelembe véve, és a több mint 20 éves gyermeknyelvoktatás terén szerzett tapasztalatainkat ötvözve, kifejezetten a legkisebb gyerekek számára készült.

 

A foglalkozásokon a kicsik játékosan ismerkednek meg az angol nyelvvel, Jazz Maci sokat játszik és énekel a kicsikkel.

 

Mivel a korai időszak kifejezetten fontos a gyerekek fejlődése szempontjából, az angol nyelvvel való ismerkedés mellett ennek a Jazz Mataznak még számos előnye van: az élményszerű játékok és dalok fejlesztik a gyerekek ritmusérzékét, mozgáskoordinációját, hallását, a szülővel együtt töltött minőségi idő pedig erősíti a kötődést, segíti a társas beilleszkedést és növeli a kicsik önbizalmát!

 

A 30-45 perces foglalkozásokon a gyerekek valamelyik szülő vagy nagyszülő aktív részvételével és társaságában vesznek részt.
 
Természetesen a vidám „nyelvtanulás” otthon is folytatható a klubban elsajátított játékokkal, mondókákkal, valamint a Jazz Mataz dalaiból készült CD hallgatásával és az EnglishZone online játéktárunk legkisebbeknek szóló szekciójának nézegetésével! A klubfoglalkozásokon való részvételhez nem szükséges angol nyelvtudás, sőt, a szülők is nagyon sok mindent megtanulnak angolul.

 

A Jazz Mataz 1 elvégzése után, az angol nyelvvel történő ismerkedés a Jazz Mataz 2-vel vagy az LCF Green Course-al folytatható.

MIÉRT ÉRDEMES IDŐBEN KEZDENI A NYELVTANULÁST?

KÖNNYEDÉN SAJÁTÍTJA EL AZ ANGOL SZAVAKAT
GYORSABBAN TANULJA AZ ANGOL KIFEJEZÉSEKET
JOBB ANGOL KIEJTÉSRE KÉPES PICI KORBAN
GÁTLÁSOK ÉS STRESSZ NÉLKÜL ISMERKEDIK A NYELVVEL

ANGOL PICIKNEK

A legújabb nyelvoktatással kapcsolatos kutatások eredményei azt mutatják, hogy minél korábban kezd egy gyermek idegen nyelvet tanulni (természetesen a korának megfelelő módszerrel), annál könnyedebben, gyorsabban és jobb kiejtéssel képes azt elsajátítani.

Így minél korábban lehetőséget biztosítunk gyermekünknek az idegen nyelvvel való megismerkedésre, annál többet tettünk annak érdekében, hogy magas szinten elsajátítsa azt.

 

Miért ajánlott minél korábban megkezdeni a nyelvtanulást?

 

Bár a babák még nem tudnak beszélni, azonban már születésüktől fogva kommunikálnak: hallgatnak és figyelnek bennünket, mosollyal, sírással, gügyögéssel „beszélnek” hozzánk.

Természetesen ez az ún. néma periódus az anyanyelv elsajátításához hasonlatosan az angol tanulás folyamatában is megfigyelhető, azonban a gyerekek annak ellenére, hogy még nem képesek reprodukálni a szavakat, mégis értik őket.

 

Az emberi agy az élet korai szakaszaiban olyan képlékeny, mint később soha.

 

Születéskor még olyan fonetikai bázis áll a rendelkezésünkre, amely lehetővé teszi, hogy bármely nyelv anyanyelvünkké válhasson. Tehát a kisbabák bármely nyelvet képesek anyanyelvi szinten elsajátítani, ezt használhatjuk ki a korai nyelvtanulás során.

 

Már csak amiatt is, mert öt éves korig (más kutatók szerint hét) a gyermekek agya az agykéregnek ugyanazokban a régióiban raktározza el az új nyelvet, mint az anyanyelvet.

 

A gyerekek kiejtése szempontjából is kiemelkedő fontosságú ez az időszak. Mivel a csecsemők minden nyelv hangjait képesek felfogni, így a kisgyermekkor ideális egy idegen nyelv elsajátítására.

Később már általában akcentus iktatódik be a gyermek beszédébe. Tehát ha gyermekünk már babakorban megismerkedik egy idegen nyelvvel, minden esélye megvan rá, hogy az adott nyelvet akcentus nélkül tudja majd beszélni.

 

A modern kutatások azt is igazolják, hogy a korai nyelvtanulás a szóbeszédekkel ellentétben az anyanyelv elsajátítását nem hátráltatja, hanem inkább segíti és erősíti!

 

6 éves kor után, amikorra az idegpályák kifejlődnek, a nyelvoktatás már csak az anyanyelv szűrőjén keresztül tud rögzülni. Ilyenkor már „fordításokban gondolkodunk”, már nem pontosak a hangzások… stb. Persze, ilyenkor is eredményes a nyelvtanulás, de kétségtelen, hogy érdemes akkor elkezdeni, amikor még játszi könnyedséggel megy.

VIDÁM ANGOL

NYELVISKOLA TANFOLYAMOK

ÉVE MAGYARORSZÁGON

VÁROSBAN

HÓNAPOS KORTÓL

MOZGÁS

GYIK

Gyakran ismételt kérdések

MI A KIDS CLUB MÓDSZER LÉNYEGE?

A Kids Club módszer lényege, hogy érdekes, izgalmas játékokkal a nyelvtanulást – az anyanyelvünk elsajátításához hasonlóan – természetes és aktív folyamattá teszi. .

MIKOR ÉRDEMES A NYELVTANULÁST ELKEZDENI?

A legújabb nyelvoktatással kapcsolatos kutatások eredményei azt mutatják, hogy minél korábban kezd egy gyermek idegen nyelvet tanulni (természetesen a korának megfelelő módszerrel), annál könnyedebben, gyorsabban és jobb kiejtéssel képes azt elsajátítani. Így minél korábban lehetőséget biztosítunk gyermekünknek az idegen nyelvvel való megismerkedésre, annál többet tettünk annak érdekében, hogy magas szinten elsajátítsa azt.

MILYEN FORMÁBAN?

Játékosan, vidáman, könnyedén, túlterheltség, gátlások és stressz nélkül. Mindezt a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően kidolgozott módszerrel, képzett pedagógus vezetésével…

MI A BABY CLUB?

A Baby Club a Kids Club angol zenés klubja a legkisebbeknek, ahol Jazz Maci sokat játszik, dalol és mondókázik a piciknek.

HOGYAN ISMERKEDNEK A NYELVVEL A GYEREKEK?

A kicsik így játékosan ismerkednek az angol nyelvvel, ami mellett a klubnak még számos előnye van: fejleszti a gyerekek ritmusérzékét, mozgáskoordinációját, segíti a társas beilleszkedést és növeli a picik önbizalmát.

KIVEL VANNAK A FOGLALKOZÁSON A GYEREKEK?

A foglalkozásokon a gyerekek valamelyik szülő vagy nagyszülő társaságában vesznek részt.  

OTTHON IS FOLYTATHATÓ?

A vidám „nyelvtanulás” otthon is folytatható a klub dalaiból készült CD és EnglishZone interaktív online játéktárunk segítségével, ami nagyszerű alkalmat szolgáltat a közös játékra is!

MI AZ ENGLISHZONE?

Az EnglishZone BabelZone egy olyan online játéktár, ahol a gyerekek a korosztályuknak megfelelő dalos animációk, egyszerre több érzékszervre ható játékok, vidám feladatok közül válogathatnak angol, francia és spanyol nyelven, ezzel is segítve az idegen nyelv  megkedvelését és a tanultak észrevétlen elmélyítését.
Az EnglishZone szorosan kapcsolódik a klubfoglalkozások anyagához, ezért a gyerekek még szívesebben játszanak a honlapon, hiszen ismerősek számukra a dalok, szereplők. Kifejezetten jól alkalmazható és óriási népszerűségnek örvend az iskolások körében az Englishzone, ahol még a legkomolyabb nyelvtan begyakorlása is szórakoztató élményt nyújt a gyerekek számára.

Az oldal sütiket használ, hogy a legjobb élményt nyújtsa. Az Sütik elfogadása gombra kattintva fogadhatja el.