LCF KIDS CLUBS

Győr

Elérhetőségek:

Rigóné Szabó Ágnes
+36-70/249-3092
kidsclubgyor@gmail.com

Facebook

Rigóné Szabó Ági vagyok, az LCF Clubs Hungary (angol gyermek nyelvtanfolyam) képviselője Győr városában. 18 éve dolgozom angol szakos tanítóként egy helyi általános iskolában.

 

Győrött élek férjemmel és 2 gyermekemmel.

 

A Kids Club országos hálózatához 2014-ben csatlakoztam.

 

Pedagógusként kerestem annak a lehetőségét, hogyan tehetném a nyelvtanulást élményszerűvé, s hogyan érhetném el, hogy a gyerekek játszva tanuljanak, mosolyogjanak, ha az angolra gondolnak és a nyelvtudásuk is gyarapodjon, élővé váljon.

 

Így találtam rá a KIDS CLUB módszerére, mely beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

 

A gyerkőcök minden foglalkozásról boldogan, sikerélményektől gazdagon, angol/német tudásukra büszkén távoznak.

A módszer sikere a sok-sok játékban, dalban rejlik és a pozitív megerősítésen, dicséreten alapszik, hiszen ez elengedhetetlen feltétele minden tanulási folyamatnak, így a nyelvelsajátításnak is.

 

Kisebbik gyermekem 2016. januárjában született, s már most beépítjük az angol nyelvet mindennapjainkba. Mondókázunk, ölbéli játékokat játszunk, angol gyermekdalokat énekelünk.

 

A gyermekek nagyon fogékonyak, rengeteg információt el tudnak raktározni. Ezért fontos, hogy a szülők már korai életszakaszban gondoljanak gyermekük jövőjére; a nyelvtanulással pedig több területen megalapozhatják azt.

 

A módszer során alkalmazott dalok, mondókák, mozgásos játékok például pozitívan hatnak a gyerekek koncentrációs képességeire,logikai gondolkodásra, finom-motorikus mozgásra, fejleszti a szociális beilleszkedést, segít felkészülni az iskolás évekre.

 

Az angol/német nyelvi klubok igazi kis közösségekké alakulnak a beszédcentrikus, játékos, mozgásos foglalkozások során. Ezt szem előtt tartva szervezek családi rendezvényeket halloween alkalmával és karácsonykor, melyekbe észrevétlenül belecsempészem az országismereti tudnivalókat.

 

Nyáron napközis táborokat tartok óvodások, kisiskolások és tizenévesek számára.

 

Klubjainkba 6 hónapos kortól 14 éves korig minden érdeklődőt várunk. A ’Baby’ és ’Jazz Mataz’ foglalkozásokon a gyermekek szüleikkel együtt vesznek részt. A ’Green’, ’Orange’, ’Red’ kurzusokra óvodásokat várunk tudásszintjüknek megfelelően.  Iskolások számára a ’Year 2’ és ’Year 3’ kurzusokat ajánlom.

 

Szeretettel várom az Ön gyermekét is klubtagjaink közé !

KÁLDYNÉ SZABÓ ESZTER

 

Miért szeretek Kids club módszerrel dolgozni?

 

Saját és kamaszkorú gyermekem iskolai tanulmányait megélve tudom, hogy a gyerekek egyre nagyobb kihívásokkal szembesülnek már az óvodában is. Nagy az iskolai terhelés, a gyermekek teljesítményével szemben támasztott -sokszor irreális- elvárás, a versenyhelyzet.

 

Azonban ha már pici gyerekkortól meg lehet alapozni, meg lehet támogatni készségeiket – mint a nyelvtudást – akkor érdemes azt minél korábban elkezdeni.

 

Gyerekkorban a nyelvtanulás még könnyedén, játékosan megy, épp úgy, mint ahogyan anyanyelvét tanulja meg a kisgyermek, hiszen megfelelési kényszer nélkül, örömmel és természetesen történik a nyelvelsajátítás, így tartós, jól használható és sokszínű szókincsre tesznek szert a gyermekek.

 

Sok-sok játék, vers, mondóka, szerepjáték, szituáció, ének és zene adják a nyelvtanítás/nyelvtanulás egyedi módszerét, a gyerekek természetes életkori sajátosságaihoz, mozgásigényéhez és terhelhetőségéhez igazított vidám program során a kicsik játszva sajátítják el a nyelvet, és ismerik meg az idegen ország kultúráját.

 

Számomra a Kids Club nagyon lényeges eleme, eszköze, a pozitív megerősítés, amely a hagyományos oktatási rendszer által ritkán alkalmazott módszer, de a Kids Club foglakozásaimon szerzett tapasztalatim alapján tudom, hogy kulcsfontosságú, mert a pozitív megerősítés mélyíti el, teszi sikerélménnyé a nyelvtanulást, lelkessé gyermeket, szülőt és oktatót egyaránt.

RUMI ALEXANDRA

 

Rumi Alexandrának hívnak, szociálpedagógusként végeztem a Nyugat-magyarországi Egyetemen, Győrben.

 

A Kids Club-bal 2014-ben ismerkedtem meg, és rögtön magával ragadott a módszer.

 

Egyrészt nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, másrészt nagyon szeretem a nyelveket is, így öröm “tanítani”. De tulajdonképpen csak játékról van szó, amely alatt a gyerekek látens módon játszva sajátítják el az adott nyelvet.

 

Fontosnak tartom, hogy a gyerekek már egészen kicsi koruktól kezdve megismerkedjenek idegen nyelvekkel, kultúrákkal, s ebben a szenzitív korszakukban érzékenyítsük őket a nyelvtanulásra. Azért szeretem ezeket a foglalkozásokat, mert a gyerekek a nyelv mellett egyéb készségeket is megtanulnak (figyelmet, koncentrációt stb.), amire a kis csoportok nagyobb lehetőséget adnak.

 

Továbbá a kis létszámú csoportokban lehetőségem nyílik differenciált oktatásra, egyéni fejlesztésre is, így sokkal több odafigyelést, törődést kaphat egy-egy gyermek, mint az iskolában.

 

És mivel a szóbeli kommunikációra építünk, megtanulják helyesen kiejteni a szavakat, és egyre bátrabban és bátrabban fogják tudni használni a nyelvet. A dalok, mondókák és a tanár beszédének segítségével pedig nem tudatosan, de a nyelvtani alapszabályokkal (pl. szórend) is megismerkednek.

 

A szülőktől való pozitív visszajelzések pedig tovább motiválnak és erősítenek abban, hogy a továbbiakban is lelkesen és nagy odaadással tudjam megszerettetni az angolt és a németet a gyerekekkel.

KLUB ÉLET

VISSZAJELZÉSEK

Fiam 4 éve jár a Kids Clubba, amikor kezdtük 2,5 éves volt, még nem beszélt. Az angol tanárunk Rigóné Szabó Ági néni, aki játékos foglalkozásokkal szeretteti meg a gyerekekkel az angol nyelv ismeretét.
A cél, hogy a gyerek folyékonyan megtanuljon beszélni, s beilleszkedjen egy olyan környezetbe, ahol idegen nyelven beszélnek hozzá, magabiztossá váljon, bátrabban, könnyebben tudjon kapcsolatot teremteni idegen környezetben, országban, ha kirándulásra, esetleg nyaralásra kerülne sor. Az angol ismeretekkel a gyermek beszédkészségét, személyiségét fejleszteni tudja.
Véleményem szerint nem mindegy milyen módszerrel tanítják a gyerekeket. Ági néni maximálisan, szívvel, lélekkel, türelmesen, odafigyeléssel, kézműves foglalkozásokkal, játékokkal, feladatlapok megoldásával, képzeletbeli utazásokkal, énekekkel tanítja őket.
Nagyon jó dolognak tartom, hogy egy tábor idején például 'Világjáró' címmel megismerteti a gyerekkel, hogy milyen a Föld, hol milyen nevezetességek vannak, hol kik élnek, hogyan élnek, mivel közlekednek az ott élő emberek, de ez csak egy a sok érdekes téma közül.
Nekem különösen tetszik, hogy a tanév és a táborok végén mindig van egy bemutató óra, ahol a szülőknek megmutatják, hogy mit is csináltak, mit tanultak ez idő alatt.
Minden táborban részt vett a fiam és fantasztikusan érezte magát. Én csak dicsérni és csak ajánlani tudom a Kids Clubot Szabóné Rigó Ági néni vezetésével és természetesen a körülötte dolgozó tanárokat, segítőket is kivétel nélkül.
Az angol foglalkozások a gyermek fejlődését szolgálják, az élmény amit itt kaphat, leírhatatlan.
Mi köszönjük, hogy ide járhatunk!

Mikó Anett

/szülő/

A kislányom már 3 éve jár a klub által szervezett tanfolyamokra. Úgy vélem, hogy éppen a legjobb időpontban kapcsolódott a programba, mivel életkorából adódóan - 5 évesen - nem jelentett neki nehézséget angolul is elsajátítani az élet apró dolgait. Nagyon jónak tartom, hogy a gyerekek kis csoportban vannak, hasonló korosztályúak, hasonló érdeklődési körrel, ami a tanár dolgát is megkönnyíti. Szintén nagyon hasznos maga tanítási módszertan: sokkal fogékonyabbak a gyerekek a játékokon keresztül való ismeretszerzésre, és szerencsére az órákon mozogni is tudnak. Mindezek mellett szakmailag és emberileg is egy kivételes pedagógusunk tanítja a gyerkőcöket. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a módszert, aki gyermekének barátságos, gyermekközpontú angol nyelv oktatási lehetőséget keres.

Ábrahám Éva

/szülő/

Jó pár éve ismertem meg a módszert,már az első bemutató óra alkalmával megtetszett, mind pedagógusként,mind anyaként egyetértek vele,így nem volt kérdés bennem,hogy belevágunk. Ennek már 4 éve. A gyermekem nyelvismeretének fejlődése pedig megerősíti nap,mint nap,hogy jól döntöttem.
Nincs a gyerekeken nyomás,hogy tanulnak valami újat,a játékos foglalkozás keretében ``észrevétlenül`` tesznek szert újabbnál újabb ismeretekre,mint ahogyan a kisgyermek tanulja az édesanyja mellett az anyanyelvét. Nincs tudatában a megtanultak nyelvtani háttérének, mégis használ egy-egy szót ,nyelvi szerkezeteket anélkül,hogy gondolkodnia kellene.

Szabó Anita

/szülő/

Kedves Ági!
Nagyon szépen köszönjük az éves munkádat! Számomra döbbenetes, ahogy ezek a 3-4 éves gyerekek részt vesznek az órákon. Nemcsak vissza ismétlik, amit hallanak, de gyönyörűen, értelemszerűen válaszolnak a feltett kérdésekre. Az órák játékosak, szemléletesek, élményalapúak, gyerekközpontúak. Te pedig kiválóan megtalálod a hangot a gyerekekkel.

Hergenrőder-Kovács Réka

/szülő/

Szeretem a tanár nénit, jó játékokat játszunk óra előtt a barátaimmal és az órán is. Sok gyereket megismertem és barátokat találtam.Tetszik az angol nyelv.
Több éve ide járok és a klubrendezvények tetszenek a legjobban, de az órákat is szeretem. Minden évben egyre jobb! Szeretem a F1-et, ott angolul beszélnek, így később érték majd mindent, amiről a kedvenc versenyzőm beszél.

Gulyás-Szabó Áron

/10 éves/

Nagyon tetszik a tábor.A suliban most fogom elkezdeni az angolt és nagyon sok mindent tanultam a hét folyamán. Énekelve, játékosan tanulunk. Most, hogy eljöttem ide, jobb lesz a kiejtésem. Ági néni, Szandi néni és Adri néni nagyon kedvesek. Mindenkinek ajánlom a Kids Clubot.

Kandó Szofi

/10 éves/

Nekem nagyon tetszik a Kids Club, mert kedves a tanító néni, lehet menni táborba és klubrendezvényekre karácsonykor, húsvétkor. Palacsinta napot is tartunk. Nagyon tetszik a tanítási módszer. Játékosan tanulunk.Ági néni türelmes és jó programokat szervez.

Pop Dávid

/10 éves/

Nagyon szeretem az angol órákat és a táborokat. Főleg azért, mert majd szeretnék kimenni külföldre. A legtöbb focsita is angolul beszél(pl.: Christiano Ronaldo, Messi).
Az angol órák játékosak és az idő olyan gyorsan telik, hogy a 45 percből csak 10 percet érzek. Úgyhogy mindenkinek ajánlom.

Kolonics Zoltán

/9 éves/

Gyertek el egy ingyenes próbaórára! Mi szeretettel várunk benneteket!

Nézd meg, hogy hol van lehetőséged a próbaórára! Kattints a képre!

Az oldal sütiket használ, hogy a legjobb élményt nyújtsa. Az Sütik elfogadása gombra kattintva fogadhatja el.